woensdag 27 mei 2009

Tabouleh; couscoussalade

Frisse couscoussalade

Lekker op een zomerse dag. Bij een picknick of barbecue. Ideaal om mee te nemen doordat je hem koud serveert. Thuis opeten kan natuurlijk ook. De salade is het lekkerst als hij even heeft gestaan; zo trekken de kruiden goed in.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 300g couscous
- 4 tomaten
- 1 komkommer
- bosje munt
- bosje peterselie
- bosje koriander
- 70 gram blanke rozijnen
- ca. 2 theelepels kaneel
- ca 1 theelepel piment en/of paprikapoeder
- het sap van een halve citroen
- scheutje olijfolie
- zout


Bereiden:
1. Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de komkommer, munt, peterselie en koriander klein.
3. Snijd de tomaat klein; verwijder hierbij de pitjes.
4. Roer alle gehakte ingrediënten plus de rozijnen met een scheutje olijfolie door de couscous. Breng de couscous op smaak met de kaneel, piment, citroensap en zout.
5. Laat de couscous afkoelen voordat je het gerecht serveert!


Tips:
- Een bosuitje is een lekkere toevoeging aan dit gerecht.
- Je kunt ook citroensap uit een flesje gebruiken.

3 opmerkingen:

  1. Erg lekker!
    Ook met wat kikkererwten (geweld, of kant en klaar uit een pot) erdoor!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */