maandag 22 december 2008

Cranberrypate in panchetta


Heerlijke smaaksensatie !

Een amuse is altijd leuk om met kerst vooraf te serveren, helemaal deze! Er staan veel amuses en borrelhapjes op deze site omdat wij er ook veel gemaakt hebben, maar deze behoort echt tot de top! Dit hapje is echt een smaaksensatie: De ham wordt wat zouter door het bakken, daarin de zoetige cranberrypate die lauwwarm van het bakken is en dat samen op de gecarameliseerde uiten in crema di balsamico. Echt een heerlijk hapje ! Doet het altijd goed bij iedereen :)

Ingrediënten voor 12 stuks:
- 4 sjalotjes
- 20 gram boter
- 1 flinke eetlepel suiker
- 4 eetlepels crema di balsamico
- 75 gram cranberrypate
- 12 plakjes pancetta (1 pakje)

Bereiden:
1. Snijd de pate in blokjes en wikkel een blokje van 1x2 cm in een plakje panchetta.
2. Snijd de sjalotjes, smelt de boter in een pan en fruit de sjalotjes hierin langzaam op laag vuur tot ze glazig zijn.
3.Voeg dan de suiker en crema di balsamico toe. Laat 30 minuutjes caramelliseren.
4. Bak in een andere koekenpan zonder olie de panchettapakketjes krokant, keer halverwege (2-3 min).
5. Leg de amuselepels/schaaltjes/gewone lepels klaar en verdeel de sjalotjeskaramel hierover. 6. Leg er een pakketje panchetta op en serveer bij voorkeur warm.

Uit: Allerhande 13-06, Albert Heijn

2 opmerkingen:

  1. Lekkere amuse! Ik heb hem dit weekend gemaakt. Viel erg in de smaak bij de gasten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te horen !
    Is inderdaad wel een erg lekker hapje :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */