donderdag 29 oktober 2009

Kipkerrie curry met kokos

Snelle curry.
Deze heerlijk milde en rijkelijk gevulde curry staat binnen een half uurtje op tafel. Lekker snel genieten van deze prachtige gele curry die bij velen in de smaal zal vallen, mild maar bijzonder smaakvol.

Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 bakje shiitakes
- 1 bakje kastanjechampignons
- babymais (vers of uit een potje)
- 2 uien
- bosje verse koriander
- 100 gram diepvrieserwtjes
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 400 gram kipfilet
- beetje olie
- peper en zout
- 1/2 groentebouillonblokje
- 2-3 eetlepels kerriepoeder
- 1 eetlepel bloem
- 400 gram basmatirijst



Bereiden:
1. Snipper de uien, snijdt de paddenstoelen in kwarten, halveer de babymais en hak de koriander grof.
2. Snijdt de kipfilet in blokjes en bak deze in een beetje olie totdat deze gaar en bruin is.
3. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout en zet afgedekt onder aluminiumfolie apart.
4. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
5. Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de ui. Voeg na ca. 5 minuten de paddenstoelen en babymais toe en bak de groenten gedurende 3 minuten mee.
6. Roer de kerrie en het bloem door het mengsel en bak dit kort mee. Roer nu de kokosmelk en het verkruimelde bouillionblokje door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
7. Voeg nu de bevroren diepvrieserwtjes toe en kook deze 2-3 minuten mee zodat ze warm.
8. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Voeg eventueel nog een beetje water toe.
9. Roer de koriander door de curry en serveer deze met de rijst.

Tips:
- Voor een wat pittigere curry kan je nog wat extra kruiden toevoegen zoals cayenne peper of gemberpoeder.
- Om de curry nog geler te maken kan je wat extra kurkuma toevoegen, pas wel op voor je kleding want dit kruid vlekt erg !

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */