maandag 5 oktober 2009

Taartje met rode ui en geitenkaas

Feestelijke taartjes.

Deze heerlijke taartjes vielen bijzonder goed in de smaak, zowel qua smaak als qua verschijning. Misschien zelfs leuk om te onthouden voor de kerst! De taartjes zijn gemakkelijk te maken en zouden ook goed van te voren bereid kunnen worden. Een erg geslaagd taartje dat naar meer vraagt!

Benodigdheden:
- 4 taartvormpjes
- rond schaaltje/bakje ter grootte van een plakje hartigetaartdeeg


Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 4 plakjes hartigetaartdeeg
- 3 rode uien
- 5 eetlepels crema di balsamico
- 1-2 eetlepels suiker
- peper en zout
- 8 takjes verse tijm
- 150-200 gram zachte geitenkaas
- beetje olie

Bereiden:
1. Ontdooi de plakjes hartigetaartdeeg en pluk de bladdjes van 4 takjes tijm.
2. Snijd de uien in dunne ringen en fruit deze in een beetje olijfolie.
3. Voeg de crema di balsamici en de tijm toe en laat het mengsel zacht koken gedurende 15 minuten.
4. Breng het uienmengsel op smaak met wat suiker, peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 graden.
5. Maak het deeg op maat voor de taartvormpjes door het uit te steken met een bakje of schaaltje ter grootte van de deegplakjes.
6.
Bekleed de taartvormpjes met het deeg.
7.
Verdeel de ui over de vormpjes en leg hierover de geitenkaas.
8.
Zet de taartjes in de voorverwarmde oven en bak ze in 15-20 minuten.
9.
Serveer de taartjes met een takje tijm.

Tip:
- Om de geitenkaas een mooi kleurtje mee te geven kan je de grill nog even aanzetten.
- Dit gerecht kan je gemakkelijk van te voren bereiden, bewaar de ongebakken taartjes in de koelkast en bak ze op het gewenste moment af in de oven.

Bron: Foodies magazine oktober 2009

2 opmerkingen:

  1. Zit er lekker uit. Ook leuk als borrelhapje in een muffinvormpje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed idee !
    Meteen ook geplaatst onder de borrelhapjes :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */