maandag 2 november 2009

Piadina met pesto, mozerella, parmaham en tomaat

Italiaanse platte broodjes

Dit platte Italiaanse brood komt uit de streek Romagna. Deze platte broodjes kan je nog het beste vergelijken met wraps of pitabroodjes, maar dan de Italiaanse variant, je kan ze met allemaal verschillende ingrediënten vullen en bereiden. Lekker als lunch of in kleinere stukjes bij de borrel.

Ingrediënten voor 5 piadina's:
- 1 pakje piadina romagnoloa mini, 10 stuks (Xenos)
- Groene pesto
- 75 gram Parmaham
- Rucola
- 1 bol mozzarella
- 2 tomaten
- Olijfolie


Bereiden:
1. Besmeer alle piadina's aan 1 kant met een laagje groene pesto.
2. Snijdt de mozzarella in plakjes en verdeel deze over 5 piadina's.
3. Verdeel de parmaham over de mozzarella.
4. Snijdt de tomaten en plakken en leg steeds 2 plakken op de belegde piadina's.
5. Beleg de piadina's als laatste met een beetje rucola en bedek de belegde piadina af met een piadina met alleen een laagje pesto.
6. Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de piadina's aan beide kanten bruin totdat de mozzarella gesmolten is.
7. Serveer de piadina's warm.

Tips:
- De piadina's kunnen ook bereid worden op een contact grill.
- Beleg de piadina's ook eens met:
  • Chorizo, mozzarella en zongedroogde tomaten
  • Gerookte zalm met groene pesto en Parmezaanse kaas
  • Salami, courgette, rode paprika en oude kaas

1 opmerking:

  1. hoi fem,
    wat leuk zeg die food blog! ik had hem nog nooit gelezen. maar dit recept doet mij heel erg denken aan Rome dit is precies de manier waarop de romeinen het ook bereiden. alleen dan zonder tomaat doen zij het maar de rest is helemaal gelijk. LEUK!!
    liefs Robin

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */