maandag 19 oktober 2009

Zelfgemaakte crostini's

Lang leve oud stokbrood !

Nog een oud of droog half stokbroodje of ciabatta liggen? Gooi het niet weg maar maak er heerlijke zelfgemaakte crostini's van. Erg gemakkelijk om te maken en vooral ook erg lekker. Gister aten we deze crostini's bij een gecombineerd kaas/antipasti plankje, smullen!


Ingrediënten voor zelfgemaakte Crostini's
:
- 1 ciabatta of stokbrood
- beetje olijfolie
- 1 teentje knoflook
- versgemalen zeezout




Benodigdheden:
- Grillpan
- Goed broodmes
- keukenkwastje

Bereiden:
1. Snijd het brood in dunne plakken van ongeveer 3-5 mm. Gebruik hiervoor een goed scherp broodmes.
2. Gril de plakjes brood in een droge grillpan aan beide kanten zodat deze bruin kleuren.
3. Snijdt de knoflookteen in tweeën en wrijf de crostini's aan een zijde licht in met de knoflookteen.
4. Bestrijk de crostini's met een beetje olijfolie, gebruik hiervoor een keukenkwaste.
5. Bestrooi de crostini's als laatste met een beetje versgemalen zeezout.

Tips:
- Crostini's zijn erg lekker als borrelhapje of bij een kaasplank.
- Bestrooi de crostini's eens met wat gedroogde kruiden.
- Dit recept is erg geschikt om oud stokbrood te verwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */