dinsdag 12 mei 2009

Honing-whiskeysaus

Zoet sausje met uitjes
Een heerlijk zoet sausje op basis van vleesbouillon, whiskey, honing en gefruite uitjes.

Ingrediënten whiskey-honing saus:
- 1 uien
- 2 teentjes knoflook
- 50 ml honing
- 1 theelepel worcestersaus
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 75 ml whiskey
- 400 ml kracht bouillon rundvlees
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- olijfolie

Bereiden whiskey-honing saus:
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie totdat ze lichtbruin zijn.
2. Voeg nu de bouillon toe en laat tot de helft inkoken.
3. Roer nu de worcestersaus, tomatenketchup, honing, suiker en whiskey door de bouillon, laat inkoken tot de dikte van een saus.


Tip:
- Lekker met bijvoorbeeld: Beenham, lamsvlees of kip.
- Door de uitjes lichtbruin te bakken geven ze extra veel smaak aan de saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */