zondag 31 mei 2009

Rode pasta met ricotta en basilicum

Italië aan de bal met een echte Italiaanse pasta !

Voor de eerste ronde van de Lekker Hapje Cup gaat Italië de strijd aan met een heerlijk pasta! Italië pakt flink uit met prachtige rode paste en zelfgemaakte ricotta !

De geplande wedstrijd kwam bijna in de verdrukking doordat geheel Nederland opeens besloot dicht te zijn op eerste Pinksterdag haha !

Gelukkig had ik gisteren goed ingeslagen bij de Oil & Vinegar gisteren en was de AH to Go vandaag wel open!

Met een aangepaste variant van de oorspronkelijke opstelling hopen we een verrassende wedstrijd neer te zetten waar de tegenstanders niet op gerekend hadden.

Stem
op dit recept zodat we door gaan naar de tweede ronde van de Lekker Hapje Cup :)

Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram rode past (Oil & Vinegar)
- 150 gram (verse) ricotta
- 150 gram cherrytomaatjes

- flinke bos basilicum
- 80 gram Serranoham
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook

- 3 eetlepels Pesto Rosso (Oil & Vinegar)
- scheutje
dadel vijg balsem crème (Oil & Vinegar)
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Olijfolie

- Versgemalen peper en zout

Bereiden:
1.
Wel 3 eetlepels pesto rosso met 4 eetlepels warm water, laat het mengsel 5 minuten staan.
Roer nu 2 eetlepels olijfolie door de pesto.

2.
Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook en een beetje olijfolie in ca. 5 minuten.
3.
Hak de basilicum fijn en roer deze door de ricotta
(houdt wat over voor garnering)
.
4. Schaaf de Parmezaanse kaas in snippers.
5. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
6. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes door de helft en de Serranoham in reepjes.
7. Giet de pasta af en zet de pan terug op het vuur. Meng de pasta met het de uien en de knoflook, de helft van de pesto en de tomaatjes.

8.
Roer een scheut dadel vijg balsem crème en olijfolie door de pasta en breng op smaak met peper en zout.
9. Schep de warme past op de borden. Verdeel de ricotta over de pasta, maak van de pesto kleine hoopjes op de ricotta. Garneer de pasta met basilicum en Parmezaanse kaas.






Tip:
- Ook erg lekker met kappertjes of zongedroogde tomaatjes
(die zijn helaas niet te koop bij de AH to go ;)
- Geen ricotta in huis ? gelukkig kan je dit heel makkelijk zelf maken: Benodigdheden: volle melk en een andere zure vloeistof (citroensap, yoghurt, karnemelk)

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */