donderdag 7 mei 2009
Canelloni met ricotta en basilicum
Een soort lasagne maar dan anders, gevulde pasta.
Een erg zacht en romig gerecht. De gevulde pastabuizen, cannelloni zien er niet alleen erg leuk uit, het smaakt ook nog eens fantastisch. Het groentemengsel is ook heerlijk, daar blijf de van eten. Je zou hier uiteraard ook een heerlijke lasagne van kunnen maken, de smaak zal er niet minder om worden, en ik kan je vertellen dat die erg goed was :)
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 uien
- 4 tomaten
- 1 grote wortel/ winterpeen
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- beetje suiker
- versgemalen peper en zout
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 250 ml melk
- 250 ml water
- 1/2 groente bouillonblokje
- 1 bosje basilicum
- 500 gram ricotta
- 1 ei
- 16 cannelloni (grote pastabuizen) of 8 verse lasagne bladen
- 50 gram Parmezaanse kaas
Benodigdheden:
- Pan met dikke bodem
- Ovenschaal
- plastic zakje / spuitzak
Bereiden:
1. Snipper de ui, snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de wortel en de knoflook fijn.
2. Verwarm de olie in de pan en bak de groenten op laag vuur 5-10 minuten. Breng het groentemengsel op smaak met peper, zout en een beetje suiker.
3. Voeg de melk en het water samen met het verkruimelde bouillonblokje
4. Bechamelsaus maken. Verwarm de boter in een pan met dikke bodem. Roer de bloem hierdoor en verwarm het mengsel ca. 2 minuten. Voeg het vocht uit stap 3 scheutje voor scheutje toe tot een licht gebonden saus ontstaat. Laat de saus al roerend nog ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Verwarm de oven voor op 175 graden.
5. Voor de vulling: Snijd de basilicum in reepjes. Roer het ei door de ricotta en roer ook de basilicum hierdoorheen.
6. Doe de vulling in een plastic zakje /spuitzak. Als je een plastic zakje gebruikt moet je even een hoekje afknippen om zo je eigen spuitzak te maken. Zet de cannelloni rechtop en spuit de vulling erin.
7. Verdeel de helft van de bechamelsaus over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg de cannelloni dicht tegen elkaar in de schaal. Schenk de overgebleven bechamelsaus over de cannelloni.
8. Verdeel het groentemengsel over de cannelloni en rasp hierover de Parmezaanse kaas.
9. Bak de cannelloni in 35-40 minuten in de oven.
Tip:
- Kan je geen cannelloni vinden ? Gebruik dan verse lasagnebladen.
Halveer de lasagnebladen en rol de bladen op met de vulling erin.
- Lekker met een (groene) salade!
- Maak het gerecht bij voorkeur in een lage ovenschaal, dan zijn de cannelloni er makkelijker uit te scheppen.
- Voeg eens 3 fijngehakte stengels bleekselderij toe aan het groentemengsel.
Categorie:
Hoofdgerechten,
Pasta,
Vegetarisch
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Dit lijkt me een geniaal gerecht (en pascalle ook) gaab we zeker namaken, en de ervaring delen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Eelke