dinsdag 5 mei 2009

Appelflappen

Krakend verse appelflappen.

Altijd lekker zelfgemaakte appelflappen! Heerlijk als ze nog een beetje warm zijn. Was alweer een hele tijd geleden dat ik appelflappen had gebakken, maar zeker weer de moeite waard! Vooral de in Kahlua gewelde rozijnen gaven de appelflappen een heerlijke smaak!

Ook erg leuk als mini variant. Snijd de plakken bladerdeeg hiervoor diagonaal doormidden. Het dichtvouwen is iets lastiger, maar oefening baart kunst!






Ingrediƫnten voor 4 appelflappen:

- 4 plakjes (roomboter)bladerdeeg
- 1 appel
- 4 eetlepels rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 2 theelepels suiker + beetje extra voor over appelflappen
- 1 ei

Bereiden:
1. Laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier
3. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine stukjes.
4. Meng de appel met de rozijnen, suiker en kaneel.
5. Leg een beetje van het appelmengsel op de helft van een plakje bladerdeeg.
6. Vouw het bladerdeeg diagonaal dicht en druk de randen goed aan.
7. Doe hetzelfde voor de overige appelflappen.
8. Klop een ei los en bestrijk de appelflappen met een beetje ei. Strooi een beetje suiker over de appelflappen.
9. Leg de appelflappen op de bakplaat met bakpapier en bak ze in 20-30 minuten goudbruin in de oven.

Tips:
- Om te voorkomen dat de appel bruin kleurt kan je er wat citroensap over sprenkelen en doorroeren
- Geef de rozijnen een extra smaakje mee door ze te wellen in Rum of Kahlua

6 opmerkingen:

  1. MMMMMM,....zelfgemaakte appel flappen: wow!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ga het snel uitproberen !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het was heeeeeeeerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoe lang kan je apelflappen die je zelf gemaakt hebt eigenlijke bewaren ?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zelfgemaakte appelflappen zijn het lekkerste op de dag dat je ze gebakken hebt.
    De volgende dag kan je ze wel weer een beetje 'oppieppen' door de even te verwarmen in de oven, hierdoor worden ze weer wat knapperiger.
    Maar met stip het lekkerst net na het bakken als ze nog een beetje warm zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik heb een vraag hoe bewaar je appelflappen het beste zodat ze lekker knapperig blijven want mijn kleine broertje moet morgen trakteren en ik heb ze al gemaakt geef plz. antwoorden

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */