Creatief met soep.
Een heerlijk experimenteel soepje. Onder het motto 'als je alleen maar lekkere dingen bij elkaar doet kan het alleen maar lekker worden' is deze soep tot stand gekomen. Als grote fan van in balsamico gekarameliseerde uien en geroosterde paprika's kwam deze soep tot stand. Van de risotto van een aantal dagen geleden had ik nog wat bleekselderij en tijm over dus dat ging ook door de soep. Een erg geslaagd experiment ! Een heerlijk licht zoetig soepje dat tegelijkertijd lekker een beetje pittig is door het gerookte paprika poeder. Heerlijk voor deze koude dagen !
Benodigdheden:
- staafmixer
Ingrediënten voor 4 grote kommen:
- 1 pot geroosterde paprika's
- 4 grote rode uien
- 3 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 5 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
- 1 groot potje tomatenpuree
- 5 eetlepels crema di balsamico
- 1 flesje kookroom light
- 1 groente bouillonblokje
- peper en zout
- (gerookt) paprika poeder
- olie
Bereiden:
1. Snipper de ui, hak de bleekselderij klein en pers de knoflook.
Verwarm wat olie en fruit hierin de groenten en de tijm in ca. 5 minuten.
2. Voeg de crema di balsamico toe en laat deze 5-10 minuutjes mee pruttelen.
3. Verwarm nu de grof gesneden paprika mee. Roer nu ook de tomatenpuree door het mengsel.
4. Los het bouillonblokje op in een halve liter water en voeg dit aan het mengsel toe.
5. Neem de pan van het vuur en pureer tot een dikkige soep.
6. Zet de pan terug op het vuur en roer nu de kookroom door de soep.
7. Breng de soep op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Serveer de soep met b.v. gezouten bladerdeeg stengels en garneer de soep met een takje tijm en wat druppels balsamico azijn.
Tips:
- Lekker met zoute stengels: Laat een plakje bladerdeeg ontdooien en bestrijk dit met een beetje ei. Snijdt het plakje bladerdeeg in reepjes en leg de reepjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi de reepjes bakpapier met grof zeezout en bak de zoute stengels in 5-10 minuten gaar in de de oven op 200 graden.
- Voor een wat dunnere soep kan je de bleekselderij weglaten. Ondanks het pureren blijven de vezels en deze zorgen ervoor dat de soep wat dikker wordt.
zondag 14 februari 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten