dinsdag 20 oktober 2009

Pastaovenschotel met prei en zalm

Makkelijke en snelle pastaschotel!

Makkelijk en snel zijn de sleutelwoorden voor dit gerecht. 'Maar het is een ovenschotel!' hoor ik je denken. Bij dit gerecht wordt alleen de grillfunctie van de oven gebruikt. De grillfunctie van onze oven doet het maar al te goed, waardoor dit gerecht maar een paar minuutjes nodig heeft om een lekker bruine toplaag te krijgen. Snel door naar dit snelle receptje!

Benodigde tools:
- ovenschaal
- oven met grillfunctie

Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram farfalle ('vlinderpasta')
- 2 preien
- 1 flesje Blueband kookroom (á 250ml)
- 1 bouillonblokje (groente of tuinkruiden)
- 4 diepvries zalmfilets (ontdooid)
- 3 beschuiten
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- zout en peper uit de molen

Bereiden:
1. Ontdooi de zalm, als dit nog niet gebeurd is. Kook de pasta al dente, snijd de prei. Zet de oven alvast aan.
2. Bak de prei 2 tot 3 minuten in een wok of hapjespan.
3. Voeg nu de zalm toe, en bak deze ook circa 3 minuten mee.
4. Voeg nu de kookroom en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng op smaak met peper en zout indien nodig.
5. Maak in een schaaltje een mengsel van de verkruimelde beschuiten, de geraspte Parmezaan, Italiaanse kruiden en peper en zout uit de molen.
6. Meng de gekookte pasta met het zalm-preimengsel en leg het in een ovenschaal.
7. Strooi het beschuitmengsel over de ovenschaal en zet de schaal 5 minuten onder de grill.

Tips:
- Geen geduld of tijd om de zalmfilets te ontdooien? Gebruik verse zalmfilet of probeer het eens met gerookte zalm!

1 opmerking:

  1. Heeft u misschien een tip waarvoor ik de zalm kan vervangen in een vegetarische versie?
    Ik wil het niet simpel weg laten, dan vind ik het gerecht niet volledig. Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */