vrijdag 19 juni 2009

Lekker hapje cup: Scaloppine al limone met balsamicoaardappeltjes

Donggg....de tweede ronde in de Lekker-Hapje cup!

De eerste ronde van de Lekker Hapje cup, waarin wij het land Italie vertegenwoordigen, zijn wij tegen alle verwachtingen doorgekomen met maar liefst 42% van alle stemmen! Iedereen die op ons heeft gestemd willen wij dan ook heel erg bedanken. Dit gerecht werd mede mogelijk gemaakt door jullie ;)

De inzending van de tweede ronde; Scaloppine al limone met balsamicoaardappeltjes. Een gouden combinatie, de smaak van de balsamicoazijn en de citroen gaan goed samen. Heerlijk met een frisse gehakte salade!


Ingredienten voor 4 personen:
Voor de Scaloppine all limone:
- 4 kalfsschnitzels
- bosje peterselie
- 2 citroenen
- 4 eetlepels olijfolie
- 6 eetlepels bloem
- 60 gram boter
- zout en peper

Voor de balsamicoaardappeltjes:
- 1 kg krieltjes in de schil
- 1 bol knoflook
- 5 rode uien
- 250 ml balsamicoazijn (goedkope variant)
- een bakje rozemarijn (30 g)
- grof zeezout
- olijfolie

Bereiden Scaloppine all Limone (minimaal 1 uur marineren, 15 minuten bereiden):
1. Hak de peterselie fijn en rasp de schil van één citroen en pers hem uit.
2. Meng het citroensap en de citroenschil met 4 eetlepels olijfolie en de helft van peterselie (bewaar de andere helft voor de saus) in een wijde schaal en meng alles goed. Haal de kalfsschnitzels goed door de marinade en dek de schaal af. Laat dit minimaal een uur in de koelkast staan om te marineren.
3. Strooi ca. 3 volle eetlepels bloem op een bord. Haal de schnitzels aan beide kanten door de bloem en bak ze in een klontje boter 2-3 minuten per kant. Dek ze af in aluminiumfolie.
4. Doe ca. 3 eetlepels bloem in een glaasje met 100 ml water. Smelt de overgebleven boter (ca. 50 gram) in dezelfde pan waarin de schnitzels gebakken zijn.
5. Rasp de andere citroen en pers hem uit.
6. Meng het citroensap en de citroenschil met het water met bloem in de pan met de boter. Roer goed, zodat er geen klontjes meer in de saus aanwezig zijn, en laat inkoken tot de gewenste dikte is bereikt. Roer de overbleven peterselie door de saus.
7. Breng op smaak met peper en zout en serveer de saus over de kalfsschnitzels.






Bereiden balsamico-aardappeltjes (20 min bereiden; 70 minuten oventijd):
1. Giet de balsamico azijn in een pan met een dikke bodem en laat de azijn op hoog vuur tot ongeveer de helft inkoken, dit duurt ongeveer 15 minuten.
2. Snijd ondertussen de aardappeltjes in de lengte door midden. Snijd de uien in kwarten en plet de teentjes van de knoflook met het lemmet van je mes. De schil mag erom blijven.
3. Pluk de rozemarijn van de takjes en pak een grote braadslee.
4. Zet de braadslee op het vuur met een scheut olijfolie. Voeg de teentjes knoflook, de rozemarijn en de aardappeltjes toe en bak ze 5 minuten.
5. Neem de braadslee van het vuur en meng nu ook de uien met de inhoud.
6. Giet nu de ingedikte balsamicoazijn in de braadsleden en vermeng deze goed met de aardappelen en de uien.
7. Zet de braadslee circa 70 minuten in de oven op 200-220 graden. Roer de aardappeltjes elke 10 minuten even door.
8. Serveer alleen de aardappeltjes en de uien, verwijder de knoflookteentjes voor het opdienen.

Tips:
- Kun je geen kalfsschnitzels vinden? Officieel heb je kalfsoesters nodig die je platslaat met een vleeshamer (of deegroller) tussen twee lagen huishoudfolie. Ik kon geen kalfsoesters vinden, maar juist wel kalfsschnitzels.

Vergeten jullie ook deze keer niet enthousiast op ons te stemmen?

6 opmerkingen:

  1. Remi Oerlemans21 juni 2009 14:30

    Lekker die aardappeltjes met Balsamico! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha ja zeker !
    Was inderdaad een echte aanrader :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er weer heerlijk uit!

    Stemmen kan trouwens op:
    http://lekkerhapje.nl/2009/06/22/lekker-hapje-cup-halve-finale/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een klassieker & zo lekker!!! Yummie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoe heet moet de oven voor de aardappeltjes staan?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De oven moet op ongeveer 200-220 graden.
    Erg lekker deze aardappeltjes !

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */