zondag 21 juni 2009

Beef teriyaki met koriander-citroen rijst

Oosters maaltje.

Dit heerlijke gerecht heb ik laatst bij een restaurantje als daghap gegeten. Ik dacht dat kan ik ook zelf maken! Hierbij het resultaat van deze simpele maar heerlijke maaltijd. Vooral de koriander citroen rijs maken van dit gerecht echt iets speciaals. De biefstuk en paprika combineren verrassend goed met de teryaiki saus. Er gaat wel flink wat sojasaus door de teriyaki saus waardoor deze wat zout wordt. Erg lekker maar wel een beetje nadorst. Een volgende keer zou ik hiervoor een minder zoute sojasaus gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 of 4 biefstukken
- 3 rode paprika's
- bosje koriander
- 1/2 citroen
- 400 gram Pandan rijst
- 100 ml Sake (rijstwijn, Toko)
- 100 ml Mirin (rijstwijn, Toko)
- 100 ml sojasaus (less salt variant als je niet zo van zout eten houdt)
- 4 eetlepels poedersuiker

Bereiden:
1. Maak de paprika's schoon en snijd deze in reepjes. Hak de koriander fijn.
2. Snijd de biefstukken ook in reepjes
3. Giet de sake, mirin en sojasaus in de pan en voeg de poedersuiker toe.
4. Breng het geheel aan de kook tot de saus bind.
5. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
6. Wok de paprika's in een wok totdat deze beetgaar zijn, houdt ze hierna apart.
7. Bak de biefstukreepjes kort zodat ze medium gaar zijn.
8. Roer nu de biefstukreepjes en paprika door de teriyaki saus.
9. Knijp de halve citroen uit en roer deze samen met de koriander door de rijst.
10. Serveer de beef teriyaki samen met de rijst.

Tip:

- Mirin kan vervangen worden door Sake waaraan suiker is toegevoegd (1 eetlepel sake met 1 theelepel suiker)
- Als de teriyaki saus niet goed wil binden kan je wat maizena oplossen in water en dit door de saus roeren. Door de maizena eerst in water op te lossen voorkom je dat je klontjes krijgt in de saus.
- Ook lekker met wat peultjes of een rode peper voor wat extra pit !

2 opmerkingen:

  1. Een veelbelovend recept.
    Binnenkort ga ik het recept uitproberen.
    Ik laat nog weten hoe het was.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */