dinsdag 23 juni 2009

Tomatentaart met chorizo

Lekker pittig taartje

Een heerlijk smaakvolle hartige taart. De chorizo geeft de taart een pittige en zoete smaak tegelijk. De sappige tomaten zorgen voor een aangename sappige afwisseling. Doordat de chorizo wordt gebakken met de uien krijgen deze een prachtige oranje kleur, net als het mengsel van ei en kookroom waar de chorizo mee gemengd wordt. Er lijken weinig ingrediënten in deze taart te gaan, maar meer heeft deze taart echt niet nodig. Een echte aanrader ! Wel serveren met een salade.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 5 plakjes hartigetaart deeg
- 6 tomaten
- 250 gram chorizo
- 4 eieren
- 150 ml kookroom
- bosje peterselie
- 2 uien
- 10 zongedroogde tomaatjes
- versgemalen peper en zout
- Olijfolie


Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Vet de taartschaal in en bekleed deze met het hartige taart deeg.
3. Snipper de ui en snijd de chorizo in blokjes, houd eventueel wat plakjes apart voor op de bovenkant van de taart.
4. In een koekenpan de chorizo uitbakken. Voeg de laatste 5 minuten de ui toe om deze mee te laten fruiten. Haal de pan van het vuur en laat wat afkoelen.
5. Hak de peterselie fijn, halveer de tomaten en snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.
6. Meng de kookroom met de eieren en wat peper en zout.
7. Roer de zongedroogde tomaatjes, peterselie en het chorizomengsel erdoor.
8. Giet het mengsel in de beklede taartschaal. Druk hierin de gehalveerde tomaten met de gesneden kant naar boven.
9. Bestrijk de tomaten met een beetje olijfolie en leg eventueel de plakjes chorizo op de taart.
10. Bak de taart in 40-45 minuten gaar.

Tips:
- Prik met een vork gaatjes in het hartigetaart deeg waarmee de taartschaal bekleed is.
Hierdoor wordt de bodem knapperig.
- Bodem een beetje nat ? Strooi wat (kruiden)paneermeel op de bodem op het deeg, dit neemt een deel van het vocht op.
- Strooi wat geraspte kaas over de taart voordat deze de oven in gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */