donderdag 4 juni 2009

Lauwwarme groene pastasalade

Het weer wordt beter, er wordt weer gebarbecued en mijn behoefte aan pastasalades begint op te spelen. Dwalend door de supermarkt besluit ik op deze zomerse dag een salade te maken met alles waar ik zin in heb. Resultaat: Een lauwwarme groene pastasalade die zeker het vermelden waard is! Zoals altijd met pastasalades: makkelijk om mee te nemen en koud ook lekker.

Ingredienten voor 4 personen:

- 400 gram penne
- 150-200g feta (een pakje)
- 2 gerookte kipfilets
- een potje groene olijven
- 3 bosuitjes
- komkommer
- courgette
- een zakje rucola
- 2 eetlepels yofresh of andere halvonaise op yoghurtbasis
- 2 eetlepels italiaanse of provencaalse keukenkruiden
- 1 eetlepel oregano
- Peper en zout
- olijfolie


Bereiden:
1. Kook de pasta beetgaar.
2.
Snijd de bosui, feta, gerookte kip en komkommer in stukjes en doe deze in de saladekom. Halveer de olijven en doe ze er ook bij.
3. Snijd de courgette in stukjes, bak deze in een koekenpan goudbruin en bestrooi ze met peper en zout.
4. Als de pasta klaar is doe je deze ook in de saladekom en meng je het geheel goed. Voeg de courgette, rucola, yofresh en droge kruiden toe.
5. Breng de salade op smaak met peper en zout en voeg zo nodig een scheut olijfolie toe.


Tips:
- Bij mij was een scheut olijfolie nodig
- Voor een nog makkelijker gerecht laat je de courgette weg en doe je wat extra komkommer door de salade!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */