dinsdag 20 januari 2009

Rundvleessalade met sesam

Deze Oosterse rundvleessalade met noodels en sesam is echt verrassend eenvoudig ! Binnen een kwartiertje is alles klaar. De dressing (op de foto niet goed zichtbaar, trekt meteen in het vlees en de noodles) heeft een heerlijk smaak, het zoute van de sojasaus, het zure van het citroensap en natuurlijk de typische gembersmaak. Het recept was oorspronkelijk bedoeld als (lauwwarme) salade, maar ik heb er een hoofdgerecht van gemaakt door (zachte) noodles toe te voegen en het rundvlees wat warmer te serveren. Een echte aanrader voor een vliegensvlug echt oosters gerecht.





Benodigdheden:
- Grillpan
- Aluminiumfolie
- Scherp mes

Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 entrecotes
- 1 eetlepel olie
- 150 gram rucola
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- 600 gram zachte noedels

Voor de saus:
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels citroensap
- 2 theelepels poedersuiker
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepels versgeraspte gemberwortel

Bereiden:
1.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
2. Snij de bosui in ringen en rooster de sesamzaadjes.
3. Verhit de olie in de pan en bak hierin de entrecote aan beide kanten 3 minuten (rosé).
4. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminium folie om het te laten rusten (4 minuten)
5. Verwarm nu de noedels in dezelfde pan en voeg een paar theelepels saus toe zodat deze in de noedels kan trekken.
6. Snijd het vlees in dunne plakjes +/- 3 mm.
7. Verdeel de rucola over de borden.
8. Leg de noedels op de rucola en strooi hierover de bosuitjes.
9. Leg het vlees op de noedels en bedruppel het met de saus en strooi de sesamzaadjes eroverheen.

Tips:
- Voor de lauwwarme salade moet het vlees 10 minuten rusten in het aluminium folie en kunnen de noedels weggelaten worden.
- Voor een beetje extra pit kan er een gesnipperd rood pepertje bij (zonder zaadjes)

Uit: Kookschool De Oosterse Keuken

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */