vrijdag 16 januari 2009

Kaneel-appelsoufflé













Dit is nu echt een nagerecht voor als je opeens onverwachts bezoek hebt. Alle ingredienten zijn in het meeste huishouden wel aanwezig, en anders zijn de ingrediënten makkelijk om in voorraad te hebben.
Een heerlijk makkelijk, niet te ongezond en goedkoop nagerecht !

Ingrediënten voor 6 personen:
4 eieren
25 gram boter
25 gram bloem
0,2 liter melk
3 eetlepels suiker
1 zakje vanillie suiker
1 dl appelmoes
3 eetlepels citroensap
2 theelepel kaneelpoeder
bakspray

Benodigdheden:
- 6 soufflé bakjes/ ovenschaaltjes
- Schone vetvrije kom
- Deegspatel

Bereiden:
1. Verwarm de over voor op 175ºC.
2. Spray de schaaltjes in met bakspray.
3. Splits de eieren. (eigeel wordt niet gebruikt)
4. Verwarm de boter in de pan en roer de bloem hierdoor + de melk beetje bij beetje tot er een gladde saus is ontstaan.
5. Roer nu de suiker en de vanilliesuiker door de saus.
6. Meng de saus met de appelmoes, sitroensap en kaneel.
7. Klop de eiwitten stijf in een schone vetvrije kom.
8. Spatel de saus voorzichtig door het eiwit (niet roeren)
9. Verdeel het soufflémengels over de schaaltjes
10. Bak de soufflés in het midden van de overn in 20-25 minuten gaar.
11. Zet nu de ovendeur op een kiertje en bak de soufflés in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Direct serveren ! smakelijk :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */