maandag 19 januari 2009

Kookschool De Oosterse keuken***Kookschool DE OOSTERSE KEUKEN

Dit kookboek springt meteen in het oog door de gebruikte fotostijl. Alle gerechten en ingrediënten in het boek zijn van bovenaf gefotografeerd en geplaatst op een egale achtergrond. Dit heeft als resultaat dat alles er heel erg overzichtelijk en toegankelijk uitziet ... en dat je het boek meteen wilt hebben als je het in je handen hebt in de boekhandel :)

De overzichtfoto met ingrediënten werkt ook zeer goed, je hebt meteen een beeld van wat er allemaal in het gerecht zit en hoe een ingrediënt er uit ziet. Want tot mijn grote verassing zijn er in de Oosterse keuken behoorlijk wat ingrediënten waarvan ik nog nooit gehoord had. Enkele voorbeelden; Palmsuiker, galagawortel, boksoy, mirin, kaffir.. Het meeste is gewoon in de toko te vinden, maar het scheelt een hoop als je weet waar je naar zoekt.
(Zo was mijn eerste bezoek aan de Toko niet zo'n succes, ik heb een half uur bij de kruidenpotjes gezocht naar Sake, een rijstwijn...) De verklarende woordenlijst achterin het boek is ook ideaal, deze geeft uitleg bij de ingrediënten en geeft bij sommige gevallen ook aan waardoor iets vervangen zou kunnen worden.De bereiding van de recepten is ook zeer duidelijk uitgewerkt, in makkelijke tussenstappen wordt alles uitgelegd ondersteund door een foto met de tussenstap, wederom in bovenaanzicht.

Het boek staat vol heerlijke recepten en de meeste zijn ook nog eens zeer gemakkelijk te bereiden. De recepten zijn verdeeld in verschillende categorieën: Voorgerechten, vleesgerechten, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, groente gerechten en nagerechten. Erg prettig is dat per recept staat aangegeven hoelang de voorbereidings en bereidingstijd is. Veel recepten staan binnen een half uurtje op tafel en smaken heerlijk !

Kookschool De Oosterse keuken, J. Vassalo, ISBN: 9789002232602, € 22,50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */