maandag 19 januari 2009

Kip Teriyaki



















Kip Teriyaki, malse kippenpootjes met een heerlijke Teriyaki saus !
De saus heeft een hele bijzondere Oosterse smaak, de sake gecombineerd met de zoete mirin en de wat zoute soyasaus zorgen voor een lekkere zoetzure saus.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 drumstick
- 2 eetlepels olie
- 100 ml Sake (rijstwijn, Toko)
- 100 ml Mirin (rijstwijn, Toko)
- 100ml soyasaus
- 4 eetlepels poedersuiker

Bereiden:
1. Verwarm de olie in de pan en bak de drumstick in 10 minuten mooi bruin
2. Bak de druksticks nog 10 minuten met de deksel op de pan zodat ze ook van binnen geheel garen.
3. Neem de drumsticks uit de pan
4. Giet de sake, mirin en soyasaus in de pan en voeg de poedersuiker toe.
5. Breng het geheel aan de kook tot de saus bind.
6. Leg de drumsticks in de pan en laat ze in de saus licht carameliseren (de saus wordt wat dikker en donkerder).
7. Serveer de drumsticks met de saus er apart bij

Tip:
- Ook lekker als borrelhapje (gebruik dan bv. kleine kippenpootjes of vleugeltjes)
- Lekker met kokosrijst (zie recept rendang)
- Lekker met gestoomde of gewokte groenten (bv. peultjes, sugarsnaps, paprika, tauge)
- Mirin kan vervangen worden door Sake waaraan suiker is toegevoegd ( 1 eetlepel sake met 1 theelepel suiker)

Uit: Kookschool De Oosterse keuken

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */