zaterdag 24 januari 2009

Kipcurry met spinazie

Deze kipcurry was echt heerlijk ! Vooral erg leuk dat de currypasta zelfgemaakt is. Helaas ziet het het gerecht er op de foto minder lekker uit dan het was. Door toevoeging van de spinazie kreeg de saus een beetje een groen/bruine tint, dit was voor de smaak erg lekker, maar voor het oog wat minder. Laat je hierdoor vooral niet weerhouden om dit heerlijke curry gerecht te maken ! Je voelt je een echte kok wanneer je alle kruiden en specerijen met elkaar samenbrengt tot een heerlijke currypasta. Een echte aanrader ! Wel een gerecht voor in het weekend, want de heerlijk ruikende currysaus met kip staat wel een uurtje te pruttelen op het vuur.



Benodigdheden:
- Vijzel of keukenmachine
-
Staafmixer of keukenmachine
- Hapjespan met deksel

- Frituurpan of magnetron
(voor pappadums)

Ingrediënten voor 4 personen:

- 8 stukken kip (bv. kippenboutjes of kippendijen)
- 350 gram verse spinazie
- eetlepels zonnebloemolie
- 2 gesnipperde uien
- 800 gram tomaten uit blik in blokjes (2 blikken)
- 2 laurierblaadjes
- 1 pak pandan rijst
- 1 pak pappadums
- zout

Currypasta:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
-3 lange groene chilipepers (zaadjes verwijderen en peper in ringetjes snijden)
- 4 teentjes geperste knoflook
- 3 theelepels geraspte gember
- 1 eetlepel komijnpoeder (djinten)
- 1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)
- 1/2 theelepel kardemompoeder
- 1/2 theelepel kruidnagelpoeder

Bereiden:
1. Doe alle ingrediënten voor de currypasta in een vijzel of keukenmachine en pureer alles tot een gladde pasta.
2. Breng een beetje water aan de kook in een grote pan en laat hierin de spinazie in 2 minuten slinken. Doe de spinazie in een vergiet en spoel goed af met koud water en laat de spinazie goed uitlekken. Hak de spinazie nu klein in een keukenmachine of met een staafmixer tot het de gewenste grootte heeft (naar eigen voorkeur, zelf heb ik de spinazie best groot gelaten, zie foto).
3. Verhit olie in de hapjespan en braad de kipstukken in 4-5 minten lichtbruin. Neem ze daarna uit de pan en houd ze appart.
4. Bak in dezelfde pan de uien in 3 minuten glazig. Voeg dan de currypasta toen en bak deze 2 minuten mee.
5. Voeg nu ook de tomaten blokjes toe en de laurierblaadjes, roer alles goed door. Leg de kip terug in de pan en laat het met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes sudderen (Tussendoor af en toe roeren.
6. Breng water aan de kook voor de rijst en kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking. Na bereiden kan de rijst in een gesloten pan op tafel gezet worden en kan deze nog even ' staan'.
7. Bereid de pappadums volgens aanwijzing op de verpakking (frituren of in de magnetron)
8. Haal de kip weer uit de pan en voeg nu de spinazie toe en meng alles goed (zonder kip is dit gemakkelijker door te roeren) Laat het geheel nu zonder deksel nog 15 minuten sudderen. Voeg naar smaak nog zout toe.
9. Serveer de curry met pappadums en de rijst.

Tips:
- De pappadums waren erg lekker bij het gerecht maar niet noodzakelijk, kunnen eventueel weggelaten worden.
- Het gerecht is licht pittig, voor een minder pittige variant kan een chilipeper weggelaten worden.

1 opmerking:

  1. Hallo Ivonne en Femke,

    Ik zag dat jullie meerdere currypasta's zelf maken. Dat lijkt me zo lekker! Maar kan ik die pasta's ook invriezen?

    Groetjes Danielle

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */