dinsdag 9 februari 2010

Tonijnquiche







Zacht taartje.
Heerlijk tonijntaartje dat heerlijk zacht aanvoelt in de mond. De combinatie van tonijn en ei zorgt voor een zachte vulling van deze quiche. hmmm lekker taartje !

Ingrediƫnten voor 1 taart, 4 personen:
- 2 blikjes tonijn
- 3 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram zwarte olijven
- 250 gram cherrytomaatjes
- 4 eieren
- 150 ml Blue Band Finesse
- 1/2 zak rucola
- sap van 1/2 limoen
- 1/2 pakje hartigetaartdeeg
- (kruiden) paneermeel
- geraspte kaas
- peper, zout, Italiaanse kruiden
- olie

Benodigdheden:
- Quichevorm

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Vet de ovenschaal in en bedek deze met het hartigetaartdeeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Strooi een flinke laag paneermeel over het deeg.
3. Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork. Breng de tonijn op smaak met limoensap, peper en zout.
4. Snijdt de olijven klein, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
5. Fruit de ui en de knoflook in een beetje olie.
6. Meng in een kom de tonijn, ui, olijven en rucola. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
7. Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Giet hierover het mengsel van ei, kookroom en een handje geraspte kaas.
8. Verdeel de cherrytomaatjes over de bovenkant van de quiche en strooi als laatste nog wat geraspte kaas erover.
9. Bak de quiche in circa 45 minuten gaar in de oven.

1 opmerking:

  1. Heerlijk z'n quiche! Je kan hem ook in minivorm maken, dat doe ik altijd voor borrels of andere hapjes gelegenheden. Op http://www.miniquiche.nl kan je er een aantal vinden.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */