Kleine taartjes.
Deze kleine taartjes zijn vandaag geboren met het idee om een perfecte 1 persoons maaltijd op tafel te zetten. Je zou denken dat is toch niet zo moeilijk, maar de gemiddelde maaltijd die hier gekookt wordt is voor een 'weeshuis', lees voor 4 tot 5 personen terwijl we dan echt maar met zijn 2-en zijn. Dus een echte 1 persoons maaltijd zonder prakjes is dan best een uitdaging.
Zoals de foto al verklapt is het niet bij 1 taartje gebleven zoals in de planning stond, uiteraard had ik teveel vulling gemaakt en om dat nou weg te gooien.. Dus werd het alsnog een maaltijd voor 2 personen, in ieder geval niet voor 4 deze keer :)
De taartjes waren erg geslaagd, de vulling van courgette, rode ui, taugé, feta en pijnboompitten was een klein feestje geworden. Dat de taartjes een 1 persoons formaat hebben maakt ze extra leuk, en lekker, want bij elke hap heb je nu een lekker stukje knapperig bladerdeeg. Absoluut weer een nieuwe favoriet erbij in de categorie hartige taarten!
Ingrediënten voor 2 taartjes:
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2/3 courgette
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 75 gram taugé
- 100 gram feta kaas
- 30 gram geroosterde pijnboompitten
- 1 ei
- 1 theelepel tijm
- peper en zout
- olijfolie
- beetje geraspte kaas
Benodigdheden:
- 2 spingvormpjes van 12 cm doorsnede
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de ingevette springvormpjes met het bladerdeeg.
2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de courgette in dikke plakken, snijd deze plakken in vieren.
3. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook, voeg de courgette toe en bak deze gedurende 5 minuten mee.
4. Roer ook de taugé door het groentemengsel totdat deze begint te slinken.
5. Breng op smaak met peper, zout en tijm.
6. Snijd de feta in blokjes en roer deze samen met de pijnboompitten door het mengsel.
7. Roer als laatste het ei door het mengsel en schep het in de springvormpjes, strooi wat geraspte kaas over de bovenkant van het taartje.
8. Bak de taartjes bruin en gaar in de oven in circa 35-45 minuten op 200 graden.
Tip:
- Bestrooi het bladerdeeg op de bodem met wat (kruiden) paneermeel, dit voorkomt dat de bodem vochtig wordt.
vrijdag 13 november 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Vandaag dit recept geprobeerd. Inhoud lekker maar het deeg was enigszins klef en zijkant deeg niet bruin. Ik heb bladerdeeg gebruikt en paneermeel op bladerdeeg gestrooid conform het recep).
BeantwoordenVerwijderenMisschien iets minder courgette gebruiken vanwege teveel vocht? en/of wat langer in oven bv. 45 minuten. De taartjes stonden nu 35 min. in de oven. De bovenkant was wel bruin en inhoud gaar. Echter als je het taartje aansnijdt, dan valt het enigszins uit elkaar.
Heeft iemand nog een tip?
Marjolein
Hoi Marjolein,
BeantwoordenVerwijderenMisschien is het een idee om de oven de volgende keer wat warmer te zetten, 220 graden, of zoals je zelf zegt wat langer in de oven.
Hartigetaartdeeg wordt minder snel klef dan bladerdeeg, maar is meteen ook wel een stuk harder en minder luchtig.
Hopelijk heb je hier wat aan.
Groetjes Femke