dinsdag 24 november 2009

Kookworkshop KitchenAid 90 jaar

Feestje van KitchenAid voor Foodbloggend Nederland.

Wij hadden de grote eer aanwezig te mogen zijn op de 90e verjaardag van KitchenAid. Dit werd op 19 nove
mber gevierd met een kookworkshop waarbij een 20 foodbloggers zich in de keuken van Pat's kitchen helemaal uit mochten leven met de mooie ingrediënten en nog mooiere apparatuur van KitchenAid.

De avond zou van 18.30 tot 22.00 uur duren met als resultaat onderstaande gerechten, veel gezelligheid en een nog groter verlangen naar een hele grote keuken vol met KitchenAid apparatuur.

Voorheen was dit alleen het verlangen naar een keukenrobot, na deze avond staan ook de koelkast/wijnklimaatkast, vaatwasser, fornuis, stoomoven en pannenset op de verlanglijst. Bedankt KitchenAid :)

Helaas begon de avond met 3 uur in de file richting Waalwijk. Toen we eindelijk om 19.15 arriveerden werden we gastvrij ontvangen met een glaasje Prosecco en kregen we gelukkig even de tijd om bij te komen van de lange reis. We bleken niet de enige te zijn die last hadden van de enorme drukte op de weg. Om half 8 was iedereen binnengedruppeld en kon het feest beginnen !

De 20 aanwezige foodbloggers werden verdeeld over de te maken gerechten. Zo kwamen wij terecht bij het hoofdgerecht en mochten we ons buigen over 20 sliptongen, 20 oesters, 5 flinke preien en een kilo aardappels om een heerlijk hoofdgerecht op tafel te toveren. Het gerecht was vrij bewerkelijk om te maken, vooral voor 20 personen, maar het resultaat mocht er zijn. Dit gerecht was stiekem toch wel favoriet en niet alleen omdat we het zelf gemaakt hadden ! We moesten nog wel even de tanden op elkaar zetten, want hele vissen verwerken wij hier niet zo vaak, de visboer wordt meestal lief aangekeken en dan gaan we met keurig gefileerde vis naar huis. Deze avond niet, we hebben de sliptongen schoon geknipt (ja met een schaar!) en onthoofd. Eerlijk is eerlijk, na een stuk of 5 werd het routine en bleek het best mee te vallen. Volgende keer gaan we dus toch voor een heel visje.

Ieder team bereidde het betreffende gerecht zo ver mogelijk voor. Daarna gingen we allemaal gezellig aan tafel en maakte de heren van Pat's Kitchen de gerechten af en werden deze geserveerd en uiteraard grondig beoordeeld door alle foodbloggers. We hebben heerlijk gegeten en ruim een uur later dan gepland sloten we de avond af met een gezellig kopje koffie aan de bar.

Het was een erg leuke avond zowel het koken als het zien van de gezichten achter de verschillende blogs. Erg geslaagd en vooral ook erg goed verzorgd door KitchenAid en Pat's kitchen ! Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar !

Het Menu van de avond:
 • Rosbief van kalfsvlees met tonijnmayonaise
 • Tosti van geitenkaas, groene asperges en hazelnoot
 • Getikt eitje met bieslookroom, crouton met vergedraaide filet americain
 • Krokante garnaal in kataifideeg met schuim van Hollandse brie
 • In olijfolie gestoomde sliptong met zoetzure prei, oester en saus van citroengras
 • Mousse van rode bessen, munt en verveine met yoghurtijs.
Deelnemers:

Gerrit Jan van "eetschrijven"

Robin van "kok robin"

Karin van "koken.blogo"

Sabrina en Christian van "papaspasta"

Edith van "koken.blog"

Wendy van "flavourites"

Paul van "kralingskroken"

Edwin van "eds kitchen"

Monique van "culimama"

Theo van "tijm en suikerbiet"

Nathalie van "nathaliesfoodblog"

Inge van "Good Food"

2 opmerkingen:

 1. Klinkt goed!

  Had ook willen gaan, maar kon helaas niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ivonne en Femke,

  wat een leuk verslag en mooie fotocollage.
  je moeten zeker nog eens terug naar Waalwijk komen.
  Groeten Patrick (Pat) van Pat's Kitchen

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */