donderdag 22 juli 2010
Gevulde zalm uit de oven
Topzalmpje!
Voor het Foodblogevent van juli vraagt Yannah van koken.blogspot.com alle foodbloggers om hun recept voor een topzalmpje in te sturen. Persoonlijk heb ik al veel zalmtoppers, zoals zalmlasagne, pasta met zalm, en uiteraard zalmrisotto. Maar voor het Foodblogevent voeg ik er daar graag een aan toe: gevulde zalm uit de oven!
Een heerlijke stukje verse zalm gevuld met een mengsel van crème fraîche met verse kruiden en frisse citroen. Dat samen met wat krieltjes, sjalotjes en een beetje rucola, heerlijk! Dankzij ah.nl weer een echt zalmtoppertje erbij.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zalmfilets van ca. 300 gram per stuk
- 1 klein potje crème fraîche (125 gram)
- 1 bakje verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano en salie)
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- 800 gram voorgekookte krieltjes in de schil
- olijfolie
- peper en zout
- rucola
Bereiden:
1. Kook eventueel de krieltjes 10 minuten voor als deze nog niet voorgekookt zijn.
2. Hak de knoflook en de blaadjes van de salie, tijm en oregano fijn. Houdt de rozemarijn apart.
3. Boen de citroen goed schoon en rasp de schil en pers de citroen uit.
4. Meng de fijngehakte kruiden, citroenschil en rasp met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
5. Leg 1 zalmfilet in een ingevette ovenschaal en verdeel het crème fraîche mengsel erover. Leg de andere zalmfilet er bovenop. Snijdt de bovenste zalmfilet in met een mes en stop wat takjes rozemarijn in de inkepingen.
6. Snijdt de sjalotjes in kwarten en meng deze met de krieltjes en een scheut olijfolie door elkaar.
Verdeel de krieltjes en sjalotjes rondom de zalmfilets. Bestrooi met versgemalen peper en zout.
7. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven (200graden) en bak de zalm en de krieltjes in ca. 20-25 minuten gaar.
Serveer de zalm met de krieltjes en wat rucola of een groene salade.
Categorie:
Foodblog event,
Hoofdgerechten,
Vis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Dat er super lekker uit! En wat een mooie foto's!
BeantwoordenVerwijderenWat een geweldig recept. Het proberen waard
BeantwoordenVerwijderenDit recept komt uit het boek Lang Tafelen van Albert Heijn. Een fantastisch kookboek vol met recepten voor grotere gezelschappen.
BeantwoordenVerwijderenDit recept is in ieder geval een aanrader!