Spetterende tomatensaus.
Het idee voor dit gnocchi gerecht komt uit Delicious. Helaas werd in dit recept kant en klare gnocchi gebruikt. Persoonlijk vind ik deze echt niet te vergelijken met zelfgemaakte gnocchi. En zoals met veel dingen, als je het eenmaal een keer 'home made' hebt geproeft wil je niet anders meer. Dus hierbij mijn variant met zelfgemaakte gnocchi en mijn favoriete tomatensaus waarmee ik een soort van haat liefde verhouding heb. De saus moet flink wat inkoken met het gevolg dat je 20 minuten fanatiek staat te roeren om te voorkomen dat je door de saus bekogelt wordt met gloeiend hete tomatenspetters. Elke afleiding wordt gestraft met een doeltreffende hete spetter.. Misschien toch maar eens een spatdeksel komen. Maar spatdeksel of niet, deze saus is het meer dan waard en heeft echt een fantastische smaak! Ook erg lekker als basis voor pizza, lasagne en uiteraard pasta.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 hoeveelheid zelfgemaakte gnocchi
- 1 grote bol buffelmozzarella
Ingrediënten Tomatensaus:
- Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 pakken gezeefde tomaten (van 400 gram)
- 5 sjalotjes
- versgemalen peper en zout
- bosje basilicumblaadjes
- 1 gedroogd chilipepertje
Bereiden Tomaten saus:
1. Hak de knoflook, sjalotjes en de basilicum fijn.
2. Doe een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en de sjalotjes totdat deze lichtbruin beginnen te worden.
3. Voeg nu de tomaten, basilicum en het verkruimelde chilipepertje toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
4. Laat alles 20 minuten pruttelen onder voortdurend roeren zodat de saus voor 1/4 inkookt. Voeg naar smaak nog wat peper en zou toe.
Bereiden ovenschotel:
1. Meng de gekookte gnocchi met de tomatensaus. en verdeel over de ovenschaal/ of individuele ovenschaaltjes.
2. Snijdt de mozzarella in plakken en verdeel over de de schaal.
3. Plaats de ovenschaal onder de hete, voorverwarmde gril en gratineer de ovenschotel zodat de mozzarella gaat bubbelen en bruin kleurt.
4. Serveer met een frisse groene salade !
Tips:
- Zowel de gnocchi als de tomatensaus zijn uitstekend vooraf te bereiden en in te vriezen. Dan is dit gerecht echt alleen het samenvoegen van ingrediënten en even gratineren in de oven.
- Pas op met het inkoken van de tomatensaus, deze is verraderlijk heet en spat alle kanten op als je niet voortdurend roert. Gebruik bij voorkeur een spatdeksel.
donderdag 6 mei 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Deze was echt geweldig! Zeker met de zelfgemaakte gnocchi. Daarvoor geldt trouwens hetzelfde als voor de tomatensaus, blijf er met je aandacht bij, na bovendrijven direct uit 't water anders koken ze papperig.
BeantwoordenVerwijderenGroeten van Pas en Eelke
Dank je voor dit lekkere recept.
BeantwoordenVerwijderenHet heeft ons super gesmaakt!
Groetjes,
Erika & Stijn
Waarom geen verse tomaten voor de saus??
BeantwoordenVerwijderenInderdaad een studentengerecht, niet onsmakelijk.
BeantwoordenVerwijderen