maandag 25 januari 2010

Lamington - Cake in een jasje van chocola en kokos

Australische lekkernij

Cake omhuld met een laagje chocolade en geraspte kokos en ook nog eens gevuld met een laagje jam. Die Australiërs weten wel wat lekker is met hun overheerlijke Lamingtons. Naar keuze gevuld met jam, maar ook zonder heerlijk.

Ingrediënten cake:
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem
- 1 theelepel backin'
- 3 eetlepels water
- snufje zout

Ingrediënten vulling en omhulling:

- 200 gram pure chocolade
- 200 ml slagroom
- 20 gram boter
- 200 gram geraspte kokos
- aardbeienjam


Benodigdheden:
- Vierkant bakblik
- Spatel/pannenlikker
- Mixer
- Fijn taartrooster / bakpapier

-
lange saté prikkers of bonbonvorkje

Bereiden cake:
1.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet het bakblik in met bakspray of boter en bestuif met een beetje bloem.
2. Scheid het eiwit en het eigeel van de eieren.
3. Klop het eigeel met het water en de suiker tot de suiker bijna gesmolten is.
4. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom
5. Roer het bloem, backin en het zout door het eigeelmengsel
6. Schep het stijve eiwit voorzichtig door het eigeelmengsel. Niet roeren, maar voorzichtig scheppen met een spatel want anders stort het eiwit weer in.
7. Doe het deeg in het ingevette bakblik.
8. Bak de cake in 15 minuten gaar en goudbruin.
9.
Laat de cake buiten de oven afkoelen.
10. Snijd de cake in blojes van 4 x 4 cm. (Halveer de blokjes horizontaal als je de cake wilt vullen met jam)

Bereiden omhulling (Ganache):
1. Breng de room en de boter aan de kook.
2. Breek de chocolade in een hitte bestendige kom
3. Giet de room bij de chocolade (zorg ervoor dat alle chocolade bedekt is)
4. Laat het mengsel 2 minuten staan zonder te roeren!
5. Roer nu moet een garde de chocolade en de room tot een mooie glanzende massa. Roer in cirkels vanuit het midden naar de buitenkant.

Bereiden Lamington:
1. Vul de cake met een laagje jam. Druk beide helften voorzichtig op elkaar.
2. Prik de cake vast op 2 satéprikkers of een bonbonvorkje en haal de cake vluchtig door het chocolade mengsel en daarna door de gemalen kokos.
3. Leg de cakeblokjes op een stuk bakpapier of op een taartrooster.
4. Laat de chocolade afkoelen en uitharden in de koelkast.


3 opmerkingen:

  1. Lekker!! Ik ben nog op zoek naar een super chocolate recept... Suggesties? Ik heb trouwens nu ook een nederlands kookblog... www.frogbites.nl (lekker nederlandse titel..ahum)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het super recept heb ik nog niet gevonden, wel een super boek: Kookschool - Chocolade.
    Een erg gevaarlijk boek met lekkere en leuke recepten ! http://www.specialbite.com/shop/o-souksisavanh-kookschool-chocolade.html
    Ik ga snel eens een kijkje nemen op frogbites !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toevallig al eerder life naar Masterchef Australie (2de jaar) gekeken? Vandaag was op Net 5 de uitzending over de bakkunsten van de laatste tien overblijvers (die natuurlijk veel eerder in Australie te zien is geweest) en de opdracht was onder meer: Lamingtons bereiden voor 100 dames. Nog nooit van dit 'taartje' gehoord en naam dus opgezocht op Internet. Mijn dochter woont in Melbourne en ik hoop haar in juni weer op te zoeken. Dan ga ik zeker op jacht naar echte Australische Lamingtons!
    Martine
    PS: de uitzending wordt morgen (11/02/2011) begin van de middag herhaald (

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */