Gevulde Delftse Eitjes.
Voor het Foodblog-event van deze maand vraagt Silke van Silkes Kookhoekje alle Foodbloggers iets lokaals te maken, een streekgerecht !
Dat moest iets Delft's worden dus... maar wat is nou een echt Delft's gerecht ? Al googlend kwamen we terecht bij de oude kookboekjes van Calvé: De Calvé Delfst kookboekjes. De Calvé fabriek die al sinds 1884 in Delft staat heeft 2 boekjes uitgebracht; Het zomer en het winterboekje. Dit recept voor Vliegenzwammen komt uit het zomerboekje. Het zomerboekje bevat recepten voor lichte spijzen, zoals voor bij een picknick.
De vliegenzwammen worden bereid met Calvé mayonaise:
"Mayonaise, is een heerlijke saus door de Oliefabrieken kant en klaar in potjes geleverd"
Ingrediënten voor 6 vliegenzwammen:
- 6 eieren
- 3 tomaten
- 3 eetlepels mayonaise (Calvé)
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- versgemalen peper en zout
- sla
Bereiden:
1. Kook de eieren hard en pel ze.
2. Snijdt een kapje van de onderkant van het ei af zodat het eigeel zichtbaar wordt.
3. Haal het eigeel voorzichtig uit de eieren en doe dit in een bakje.
4. Roer de mayonaise en peterselie door het eigeel tot een stevige massa is ontstaan, breng op smaak met peper en zout.
5. Schik wat sla op een bord of schaal.
Plaats hierop de gevulde eieren met de vulopening naar beneden toe.
6. Snijdt van de bovenkant van de eieren een klein kapje af.
Hierop komt zo het tomatenhoedje te liggen.
Snijdt de ei-kapjes in kleine stukjes, dit worden de stipjes van de paddenstoel.
7. Snijdt van de tomaten mooie hoedjes en plaats deze op de gevulde eieren.
8. Plaats de kleine stukjes ei op het tomatenhoedje en maak zo de stippen van de vliegenzwam.
Eet smakelijk !
zondag 31 januari 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten