woensdag 27 januari 2010

Andijviestamppot met tomaatjes en spekjes

Knapperig stamppotje.

Rauwe andijviestamppot met cherrytomaatjes en gebakken spekjes, altijd smullen ! Helemaal met de kipfilet in een jasje van Parmezaanse kaas en Parmaham die we erbij aten.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1,5 kg geschilde aardappels
- 400 gram fijngesneden andijvie
- 250 gram cherry tomaatjes
- 150 ml melk
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje spekjes
- peper en zout



Bereiden:
1. Schil de aardappelen en snijdt deze in stukken.
2. Kook de aardappels in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
3. Bak ondertussen de spekjes uit en bereid de kipfilets.
4. Halveer de tomaatjes en hak de knoflook fijn.
5. Doe de knoflook samen met de melk in een hittebestendige beker, verwarm de melk in de magnetron.
6. Giet de aardappels af en stamp deze samen met de warme knoflookmelk tot een smeuïge puree.
7. Zet de pan op laag vuur en roer de andijvie, spekjes en tomaatjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
8. Serveer de stamppot met de kipfilets.

Tips:
- Voor een extra smeuïge puree roer je een klontje boter door de puree.
- De andijvie mengen met de puree gaat het makkelijkste met een houten pollepel.
- Je kan de tomaatjes ook vervangen door stukjes rode paprika.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */