Pompoenseizoen!
Deze herfst is er toch wel een recordaantal pompoenen verwerkt in onze keuken. Deze soep is daar mede verantwoordelijk voor (samen met deze geweldige pompoentaart). Hij is zo lekker en toch heel makkelijk te maken! Ideaal voor tijdens een van die regenachtige dagen waarvan er echt teveel zijn te laatste tijd.
Ingrediƫnten voor 6 personen:
- 1 kleine pompoen (ca. 1 kg)
- 750 ml hete tuinkruidenbouillon (2 blokjes)
- 2 flinke uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 pot gegrilde paprika's
- 150 ml Blue Band finesse kookroom
- paprikapoeder (evt. pikant)
- peper en zout
Bereiden:
1. Snijd de ui en knoflook. Snijd de pompoen in blokjes van ca. 2x2 cm.
2. Fruit de ui en knoflook in wat olie en/of boter (kan gewoon in de soeppan!) en voeg na 5 minuten de pompoenblokjes toe. Roer goed en bak het geheel nog 5 tot 10 minuten.
3. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 min zachtjes koken.
4. Snijd de gegrilde paprika's grof. Voeg de paprika's en room toe aan de soep.
5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot hij een mooie zachte structuur heeft.
6. Voeg een theelepel paprikapoeder toe en breng de soep verder op smaak met zout en peper. Proef tussendoor de smaak van de soep.
Tips:
- Voor een pittige noot kun je een gedroogd chilipepertje verkruimelen of wat cayennepeper toevoegen tijdens het op smaak brengen van de soep.
- Ter garnering is het een idee om twee repen gegrilde paprika bewaren en later op de soep leggen met een klein beetje geraspte oude kaas (zie foto)
zondag 6 december 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Lijkt me heerlijk! Ik vind alles met pompoen lekker!
BeantwoordenVerwijderen