zondag 3 oktober 2010

Vitello Tonato

Italiaanse klassieker
Vlees gecombineerd met een vissaus, het blijft bijzonder. Maar wel bijzonder lekker! Deze snelle variant met gesneden (kalfs) fricandeau is altijd een succes. Een erg lekker voorgerecht dat je zo gemaakt hebt en ook nog eens van te voren kan maken! Ook lekker voor bij een buffet.

Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 gram (kalfs) fricandeau
- 1 blikje uitgelekte tonijn (185 gram)
- 3 ansjovisfilets
- 5 eetlepels mayonaise/yogonaise
- 2 eetlepels goede olijfolie
- scheutje citroensap
- versgemalen peper en zout
- 2 eetlepels kappertjes
- rucola

Bereiden:
1. Pureer de uitgelekte tonijn, ansjovis, mayonaise en olijfolie tot een gladde saus.
2. Breng de saus op smaak met citroensap en versgemalen peper en zout.
3. Leg een laagje rucola op een bord of schaal en verdeel hierover de fricandau.
4. Verdeel de tonijnsaus over de fricandeau en garneer met kappertjes.

Tips:
- Dit voorgerecht is gemakkelijk van te voren te maken. Maak de saus van te voren of het hele gerecht, zorg wel voor genoeg ruimte in de koelkast.
- Lekker met een partje citroen of wat peterselie

7 opmerkingen:

  1. O lekker hoor! En zie ik hier nu wat meer daglicht in de foto's als voorheen...:)) Zeker een lichtere keuken of niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja eindelijk een keuken met daglicht in ons nieuwe huisje in Haarlem :) Echt heel fijn !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een favoriet als ik in Rome op restaurant ga. Mmmmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb hem vandaag gemaakt en ben benieuwd wat de gasten ervan vinden:D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. vitello was heelgoed. Ga volgende week de nicoise salade proberen. succes. m. vr. gr.Jos

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Echte vitello tonnato maak je zonder mayo!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */