Warme verwennerij!
Deze crumble heeft hier de afgelopen weken zeer regelmatig op tafel gestaan. Omdat het zo ontzettend lekker is, het erg goed doet bij gasten en ook nog eens van te voren te bereiden is! Echt een heerlijk dessert en vooral met deze koude dagen. Erg lekker om de warme crumble te serveren met een bolletje ijs.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 appels
- 1 theelepel kaneel
- 100 gram bloem
- 75 gram koude boter
- 50 gram suiker + 1 eetlepel
- mespuntje zout
- citroensap
Bereiden crumble
1. Doe alle ingrediënten voor de deeg kruimels in een kom (bloem, boter, suiker en zout).
2. Meng met de vingertoppen alle ingrediënten goed door elkaar en maak met je vingers kleine kruimels deeg. Voeg eventueel een beetje vocht toe.Zet de deegkruimels voor ca. 30 minuten (of langer) in de koelkast.
3. Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijdt in kleine blokjes.
4. Meng de appel met de kaneel, 1 eetlepel suiker en wat citroensap in een kom.
5. Verdeel de appel over de schaaltjes en daarover de deegkruimels.
6. Bak de appelcrumble in ca. 25 minuten op 180 graden gaar en goudbruin in de oven.
** Serveer de appelcrumble warm en met een bolletje ijs **
Tips:
- Als het deeg te droog is en er geen kruimels ontstaan kan je een eetlepel water of melk toevoegen. Voeg niet te veel vocht toe, want dan worden de kruimels te groot en ontstaat er een deegbal.
- Ook erg lekker met ander fruit, bv rood fruit.
- Bereid de appelcrumble van te voren en bak ze op het laatste moment, makkelijk als je eters hebt :)
- Ook erg leuk om in een grotere ovenschaal te maken.
vrijdag 22 oktober 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Lekker!!!
BeantwoordenVerwijderenkijk nu al uit naar maandag.......maandag is Crumble day! vrijdag Muffin day
BeantwoordenVerwijderenFantastisch (kan niet mislukken en goed vooraf voor te bereiden) recept, vorige week ingredienten door de helft gedaan voor het 'proefkoken' en gisteravond de ingredienten verdubbeld voor een gezelschap van 8 personen. Heerlijke geur die uit de oven komt en het smaakt super!
BeantwoordenVerwijderenLekker met een beetje custard (of gewoon vanille vla) op de bodem van het bakje. Ik ga het vanavond maken.
BeantwoordenVerwijderengisteren de crumbles gemaakt; heerlijk recept! Zelf 50/50 peer/appel gedaan; YUM!
BeantwoordenVerwijderen