dinsdag 8 juni 2010

Lekkerste tomatensaus

Veelzijdig sausje!

Met deze tomatensaus zit je altijd goed! Of je nou
pizza, lasagne of pasta gaat maken. Met deze saus wordt je gerecht zo ie zo een succes! De tomatensaus is bijzonder smaakvol en ook een beetje zoetig door het inkoken. Zo lekker dat een groot deel van deze saus altijd al uit de pan verdwenen is voordat het daadwerkelijke gerecht gemaakt is.

Deze saus is met spatdeksel erg gemakkelijk om te maken. Dan kan je de saus gewoon lekker laten pruttelen. Maak je de saus zonder spatdeksel pas dan erg op voor de hete tomatenspetters. Deze zijn verraderlijk heet en spatten zo een meter hoog! Oplossing: continu roeren en elke afleiding wordt afgestraft met een spetter hete saus. Dus of een spatdeksel gebruiken of goed opletten en 20 minuten braaf blijven roeren, want anders zit echt heel de keuken onder.

Maar zeker de moeite meer dan waard, ook zonder spatdeksel, maar toch denk ik dat ik er maar snel eentje aan ga schaffen! Proeven = geloven en niet meer anders willen :)

Ingrediƫnten Tomatensaus:

- Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 pakken gezeefde tomaten (van 400 gram)
- 5 sjalotjes
- versgemalen peper en zout
- bosje basilicumblaadjes
- evt. gedroogd chilipepertje










Bereiden Tomaten saus:
1.
Hak de knoflook, sjalotjes en de basilicum fijn.
2. Doe een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en de sjalotjes totdat deze lichtbruin beginnen te worden.
3. Voeg nu de tomaten, basilicum en het verkruimelde chilipepertje toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
4. Laat alles 20 minuten pruttelen onder voortdurend roeren zodat de saus voor 1/4 inkookt. Voeg naar smaak nog wat peper en zou toe.

Tips:
- Voor een wat pittigere tomatensaus verkruimel je een gedroogd chilipepertje door de saus.
- Tomatensaus maken veel werk ? Ik maar zelf vaak een dubbele hoeveelheid en vries de helft van de saus daarna in. werkt erg goed en je hebt altijd heerlijke tomatensaus achter de hand.
- Pas op met het inkoken van de tomatensaus, deze is verraderlijk heet en spat alle kanten op als je niet voortdurend roert. Gebruik bij voorkeur een spatdeksel.

3 opmerkingen:

  1. Ik maak mijn tomatensaus bijna op dezelfde manier, alleen gebruik ik tomatenstukjes uit blik omdat ik graag die stukjes heb in de saus :). Inderdaad heel simpel om te maken en altijd een succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb deze saus gebruikt om pizza mee te maken, het was geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Italiaanse ik. 11augustus 2012 ik gebruik een pot sugocasa met kruiden van appie en die is al op smaak . lekker makkelijk en echt lekker

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */