zondag 13 juni 2010

Fris kwarktaartje

Lekker fris door de citroen en sinaasappel!

Heerlijk fris en nog licht ook. Doordat het kwarktaartje gemakt is van magere kwark en minder vette room is dit heerlijke dessert nieteens zo heel verkeerd :) Zeer gemakkelijk van te voren te bereiden, leuk als je bezoek krijgt!

Benodigdheden:
- deegroller
- diepvrieszak
- handmixer of keukenmachine
- spatel




Ingrediƫnten voor 4-6 personen:
- 125 gram kokosbiscuit
- 20 gram boter
- 1 eetlepel geraspte kokos
- 250 gram magere kwark
- 3 blaadjes gelatine
- 1 citroen
- 1/2 sinaasappel
- 50 gram suiker
- 200 ml Blue Band finesse
- 2 eiwitten
- evt. 1 mandarijn voor garnering

Bereiden:
1. Verkruimel de biscuitjes tot kleine kruimels (niet tot gruis!) Dit gaat gemakkelijk door de koeken in een diepvrieszak te doen en hierover met een deegroller te rollen.
2. Laat de boter in een pannetje smelten. Als de boter gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en roer je doe koekkruimels en de gemalen kokos door de boter.
3. Verdeel de koekkruimels nu over de schaaltjes en druk goed aan.
Zet de schaaltjes in de koelkast zodat de boter weer hard kan worden.
4. Week de gelatine in koud water.
Rasp de schil van de citroen en sinaasappel (houdt een klein beetje achter voor garnering).
5. Ondertussen de kwark, suiker en rasp en sap van de sinaasappel en citroen goed door elkaar roeren.
6. Verwarm 4 eetleps Blue Band finesse in een pannetje, laat de room niet koken. Knijp de geweekte gelatine goed uit en los deze op in de warme room. Giet bij het kwarkmengsel en roer nu ook de overige room door het mengsel.
7. Klop nu de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het kwarkmengsel. Schenk het mengsel in de schaaltjes en zet deze voor minstens 4 uur in de koelkast om goed op te stijven.

Serveer de kwarktaartjes in de schaaltjes met wat rasp van de citroen of sinaasappel en eventueel wat mandarijnpartjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */