donderdag 3 juni 2010

Gegrilde halloumi met tabouleh salade


















Gebakken kaas met kruidige bulgur salade

Een heerlijk frisse en kruidige tabouleh salade met bulgur met daarbij gegrilde halloumi. De combinatie van de frisse salade met de wat zoutige halloumi vond ik erg geslaagd. Ik kan me voorstellen dat mensen halloumi wat aan de zoute kant vinden om zo los te eten, maar samen met deze salade was het erg lekker en de wat zoute smaak paste er juist erg goed bij !

Weer een heerlijk recept uit de Jamie ap - 20 minute meals. Ondertussen ben ik echt fan, nog geen minder recept ertussen gehad! Voor dit recept wel wat koriander toegevoegd, maar vooral omdat ik dat zo lekker vind in combinatie met couscous of bulgur. Deze salade zou je ook goed met couscous kunnen maken en eventueel nog wat komkommer toe voegen voor een nog frissere variant.


Ingrediënten voor 4 personen:

- 400 gram halloumi (klik voor meer informatie)
- 400 gram bulgur (graansoort)
- 4 bladeren sla of Chinese kool
- 1 bosje verse munt
- 1 bosje verse platte peterselie
- 1 bosje verse koriander
- 6 bosuitjes
- 3 rijpe tomaten
- 50 gram pijnboompitten
- 2 citroenen
- olijfolie
- versgemalen peper en zout

Bereiden:
1. Hak de blaadjes van de koriander, peterselie en munt fijn.
2. Snijdt de bosui in dunne ringetjes en de tomaten in kleine blokjes.
3. Breng in een pan water aan de kook en voeg de bulgur toe als het water kookt. Laat de bulgur 5-10 minuten koken op laag vuur. (afhankelijk van de grootte en soort, proef wanneer de bulgur gaar is).
4. Snijdt ondertussen de halloumi in plakken van ongeveer 1 cm dik en rooster de pijnboompitten.
5. Giet de bulgur af en laat goed uitlekken. Doe de bulgur terug in de pan en roer het citroensap van 1-2 citroenen en een flinke scheut olijfolie erdoor. Laat de bulgur wat afkoelen door regelmatig te roeren.
5. Grill ondertussen de halloumi in een grillpan circa 2 minuten per kant totdat er mooie bruine grillstrepen ontstaan.
6. Roer de de fijngehakte kruiden, tomaat, bosui en pijnboompitten door de halloumi. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verdeel de sla balderen over de borden en schep hier de halloumi op. Leg hier weer de gegrilde halloumi op met eventueel een partje citroen.

Tips:
- De bulgur is ook lekker als koude salade, voor bij de BBQ of picknick !
- Als je de halloumi te zout vind kan je deze voor het bakken weken in lauwwarm water om een deel van het zout verwijderen.

4 opmerkingen:

  1. Heb nog een blok haloumi liggen, dus denk dat ik dit recept maak (ehm bij punt 5 moet bulgur staan?).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed idee Yvon ! Wat betreft de bulgar bij punt 5 heb je helemaal gelijk! Meteen even veranderd, bedankt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zou je de bulgur eventueel kunnen vervangen door quinoa? Bulgur is immers niet glutenvrij...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Denk het wel, ben geen expert maar Quinoa is ook erg lekker in dit soort salades. Denk niet dat couscous glutenvrij is, maar dat zou eventueel ook nog kunnen

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */