zondag 18 april 2010

Noedels met gemarineerde biefstuk en boontjes

Wokken, lekker én snel !

Echt genieten dit oosterse maaltje met de heerlijke gemarineerde peperbiefstuk. De biefstuk krijgt een bijzondere smaak door de marinade en is opeens niet een gewoon stukje vlees, maar echt een onderdeel van deze oosterse maaltijd. Het recept is gebaseerd op een een artikel uit Delecious, waar een aantal recepten van Ching-He Huangs aan bod komt. Een kok (vrouwelijk) die in Engeland een nieuwe generatie Chinese koks vertegenwoordigd. Haar succes zit het in haar geraffineerde mix van de oosterse en westerse keuken. De recepten staan snel op tafel en zijn ook nog eens heel erg lekker! We waren vooral helemaal van van de heerlijke pepermarinade.

Ingrediënten voor 4 personen:

Marinade:
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gemberwortel
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels Shaohsing rijstwijn (of droge sherry)
- 2 theelepels lichtbruine basterdsuiker
- 2 theelepels maizena
- theelepel zwarte peper korrels

Ingrediënten noedels:
- 500 gram entrecote of biefstuk
- 500 gram dikke zachte noedels
- 200 gram sperziebonen
- 2 bosuitjes
- 2 rode pepers
- arachideolie
- 400 ml groentebouillon
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels maizena

Bereiden Marinade:
1. Schil de gemberwortel en raps met een goede rasp. Kneus de peperkorrels met een vijzel.
2. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een en en roer goed door elkaar.
3. Snijdt de biefstuk in plakjes van 1,5 cm dik en leg in de marinade.
4. Laat het vlees ca. 15 minuten marineren.

Bereiden noedels:
1. Maak de rode pepers schoon en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijdt de peper in dunne ringetjes.
2. Bereidt de groente bouillon en roer de maizena glad met 2 eetlepels water.
3. Verhit wat arachideolie in een wok totdat deze begint te walmen. Bak de gemarineerde biefstuk kort en voeg daarna ook de boontjes, rode peper en de bosui toe. Bak ca. 2 minuten.
4. Schenk nu de hete bouillon in de wok en breng aan de kook. Breng op smaak met de sojasaus.
5. Roer het maizena papje door de bouillon en roer totdat de saus gebonden is.
6. Roer nu ook de noedles door de saus en laat deze 1-2 minuten meegaren. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Tips:
- Ook erg lekker met stukjes paprika erdoor of bijvoorbeeld courgette of taugé.
- Voor dit gerecht zijn diepvriesboontjes ook erg geschikt. Laat de boontjes ontdooien in kokend water.
- Lekker pittig? Voeg een verkruimeld chilipepertje toe aan de saus.
- In plaats van dikke noedels kan je ook eiermie gebruiken. Kook deze dan voordat je ze mee gaat wokken en besprenkel de mie na het koken met een beetje sesamolie om plakken te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */