dinsdag 5 april 2011
Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas
Ondanks de (onvrijwillige) radio stilte op de blog wil ik dit recept toch graag met jullie delen, deze lasagne is de laatste tijd hier regelmatig op tafel gekomen en elke keer met groot succes! Echt heerlijk deze lasagne, weer eens wat anders en bijzonder smaakvol.
Het is niet dat er hier niet meer gekookt wordt, zeker niet! Maar alle tekst die hier momenteel geproduceerd wordt is bestemd voor mijn afstudeer verslag en even niet voor deze blog. Ik vind het echt heel jammer dat het hier nu zo stilletjes is, maar ik moet nu echt even vaart maken met mijn afstuderen! Het gaat gelukkig de goede kant op, het verslag begint vorm te krijgen en het einde komt in zicht. En daarmee ook weer wat meer leven op het blog!
Ingrediënten voor 4-5 personen:
- 2 courgettes
- ca. 12 lasagnebladen (4 lagen)
- 100 gram harde geitenkaas in plakken of geraspt
- Tomatensaus (1 portie)
* Olijfolie
* 1 teentje knoflook
* 2 pakken gezeefde tomaten (van 400 gram)
* 5 sjalotjes
* versgemalen peper en zout
* bosje basilicumblaadjes
extra ingrediënten:
* 3 bosuitjes
* 1 rode of gele paprika
* 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
* paar takjes verse tijm
- Bechamelsaus (1 portie)
* 500 ml melk
* 40 gram boter
* 40 gram bloem
* (versgeraspte) nootmuskaat
Bereiden:
1. Bereid de tomatensaus en de bechamelsaus. Schaaf de courgette in dunne plakken, dit gaat gemakkelijk met een kaasschaaf.
2. Snijdt de bosui in dunne ringetjes en rasp de paprika grof, roer samen met het gerookte paprikapoeder en de tijmblaadjes door de tomatensaus.
3. Vet de ovenschaal in met wat olie en verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bodem met een dun laagje tomatensaus en leg hierop de eerste 3 lasagne bladen.
4. Bedek de lasagne bladen met 1/3 van de overgebleven saus en verdeel hierover weer 1/3 van de dunne plakjes courgette. Bedek de courgette met 1/3 van de bechamelsaus en 1/3 van de geitenkaas en eindig met de lasagne bladen.
5. Herhaal dit nog 2 keer (eindig uiteraard nu niet met lasagne bladen) maar bestrooi de bovenkant van de lasagne met wat verse tijmblaadjes.
Tips:
- Geen zin om zelf tomatensaus te maken? Je zou ook voor een pastasaus uit de supermarkt kunnen gaan (uiteraard wel minder lekker!)
- Restjes in de koelkast? De tomatensaus is erg geschikt om restjes groente en kruiden in te verwerken. Ook erg lekker met geraspte bleekselderij en kleine stukjes aubergine
Categorie:
Hoofdgerechten,
Pasta,
Vegetarisch
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Joepie, eindelijk nog eens een receptje! En wat voor eentje, het ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenLasagna is natuurlijk altijd goed! Lekker!!
BeantwoordenVerwijderenJammie, ziet er lekker uit! En veel succes ermee!
BeantwoordenVerwijderenHoi,
BeantwoordenVerwijderenDoen jullie ook weer eens mee met het foodblog event?? :)
http://marsepein.blogspot.com/2011/04/foodblog-event-mei-2011-zuivel.html
Groeten
Antoinette
Lasagne! Ziet er zo lekker! Im ga naar Ovenschotels nu en zoek naar lasagne. you make me hunkeren naar het .. =)
BeantwoordenVerwijderenIk ben dol op lasagne! Maar maak hem altijd hetzelfde klaar... met bolognesesaus en kaassaus.
BeantwoordenVerwijderenDeze lijkt me zeker ook de moeite om eens uit te proberen!
Bedankt voor het lekkere recept, dat ik als uitgangspunt heb genomen. Ik heb zelf ook over elke laag bechamelsaus zoete geitenkaas (van die kleine ronde deelblokjes) gelegd en honing. Ik ben hier tevens mee geëindigd en daar flink wat tijm overheen gestrooid. Laatst in een restaurant zoete lasagne gehad en wilde dat namaken. Tevens gebruikte ik één courgette door de tomatensaus.
BeantwoordenVerwijderenTijdens ons etentje met het voltallige studentenhuis (lees 10 pers.) was het een zeer groot succes!
Uh.. ik bedoelde. "Tevens gebruikte ik één AUBERGINE door de tomatensaus'
BeantwoordenVerwijderenWow, het is een superlekker gerecht geworden!
BeantwoordenVerwijderen