donderdag 9 september 2010

Thaise mosselen

Mosselpannetje
Altijd lekker een goede pan mosselen! Deze Thaise variant komt hier elk jaar wel een keertje voorbij. De mosselen krijgen een heerlijke smaak door de kokosmelk, curry en gember. Ook voor de wat minder gevorderde mossel eter een zeer geslaagd en makkelijk recept ! Lees verder...

Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kg mosselen
- 400 gram thaise roerbakmix
- 200 ml kokosmelk
- 3 cm gember
- 1 limoen
- 1 rode peper
- klein bosje verse koriander
- 3 eetlepels rode curry pasta (Thai)

Bereiden:
1. Spoel de mosselen goed af onder koud stromend water. Haal alle mosselen er tussen uit die kapot zijn of open blijven staan na een flinke tik op het aanrecht.
2. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten, snijdt in dunne reepjes. Snijdt de limoen in plakken. Schil de gember en snijdt ook in plakjes.
3. Verdeel de groenten, de rode peper, de gember en de limoen over de bodem van een ruime pan. Leg de mosselen op de groenten, bestrooi met peper naar smaak.
4. Meng de kokosmelk met de currypasta en schenk dit in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om.
5. Verwijder de mosselen die na het koken niet zijn opengegaan. Garneer de mosselen met wat fijngehakte koriander.

Serveer de mosselen met brood of pandanrijst.

Tips:
- Schud de mosselen regelmatig om te zorgen dat alle mosselen gelijkmatig garen
- Zijn na de kooktijd nog niet alle mosselen open, laat de pan dan nog even op het vuur staan. Alle mosselen die hierna nog niet open zijn kan je het beste weggooien.
- Pas op met wat voor curry je gebruikt, dit recept is gebaseerd op Thai Curry uit de supermarkt, een niet zo pittige curry. Pas de hoeveelheid aan naar de pittigheid van de gebruikte curry.
- Lekker met brood of pandan rijst, eet dit met het kookvocht en de groenten
- Dit lijkt me ook een erg lekkere variant van Thaise mosselen:
http://www.trouw.nl/ontspanning/koken/article3125860.ece/Mosselen_met_Thaise_smaakmakers_.html

Bron: www.ah.nl

3 opmerkingen:

  1. Wij eten regelmatig mosselen, zeker dit jaar zijn ze erg goed. We eten ze meestal naturel, nadat variaties met witte wijn, bier ed. steeds weer tegenvielen. Heb een thais recept dus tot nog toe genegeerd. Dit ziet er echter zo lekker uit dat het er binnenkort toch maar eens van moet komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me stukken lekkerder dan de klassieke versie, maar huisgenoot is niet te porren voor andere mosselversies. Deze of een Japanse versie (met Iki bier) wordt het toch echt binnenkort.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Femke en Ivonne,
    Leuke blog met lekkere recepten. Via deze weg wil ik jullie uitnodigen om mee te doen aan een receptenwedstrijd: bedenk een hoofdgerecht met de Hollandse garnaal en win een dinerbon twv €250 en de nodige publiciteit. Meer info staat op deze blog: hollandsegarnaal.blogspot.com
    Leuk als jullie meedoen aan deze uitdaging!
    Groet,
    Merel

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */