woensdag 5 augustus 2009

Doradefilets met puree van zoete aardappelen en lamsoren

Pure eenvoud.
Dit heerlijke recept bewijst maar weer eens dat lekker eten echt niet moeilijk hoeft te zijn. Pure ingrediënten die elkaar perfect aanvullen qua smaak. Persoonlijk was ik erg fan van de lamsoren, een stuk minder zout dan zeekraal en daardoor minder overheersend in de maaltijd.

Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 gram zoete aardappel
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 theelepels kerriepoeder
- (versgemalen) peper en zout
- 2 dorade filets
- 200 gram lamsoren (zeegroente)
- 1 rode ui
- boter / olijfolie

Benodigdheden:
- pureestamper of pureeknijper

Bereiden:
1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken.
2. Kook de aardappelen in ca. 30 minuten gaar.
3. Als de aardappels gaar zijn stamp ze dan samen met de crème fraîche en de kerrie, voeg naar smaak peper en zout toe. Houd de puree au bain marie warm totdat het eten geserveerd wordt.
4. Was de lamsoren en verwijder het grootste deel van de steeltjes.
5. Snipper de rode ui en fruit deze in 5 minuten in een beetje olie en boter.
6. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi de filets met zout.
7. Bak de vis in een beetje boter en olie in 3-5 minuten gaar op de huid. Keer de filets en bak ze nog 30 seconden aan de andere kant.
8. Voeg de lamsoren toe aan de gefruite ui en roerbak de groente totdat deze begint te glimmen en beetgaar is. Aan de lamsoren hoeft geen zout toegevoegd te worden, de groente is al zout van zichzelf.
9. Serveer de aardappel puree met de lamsoren en de gebakken doradefilets.

Tips:
- In plaats van lamsoren kan ook zeekraal gebruikt worden, zeekraal is wel wat zouter van smaak.
- De lamsoren hoeven niet gekruid te worden, bakken met een uitje is al voldoende

Gebaseerd op recept uit Foodies Magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */