dinsdag 24 augustus 2010

Amandeltaartje met bramen

Succes verzekerd!

Toen ik dit taartje tegenkwam op de Carolines blog was ik er al bijna zeker van, dit taartje moest een succes zijn. En ja hoor, dit taartje is werkelijk waar echt fantastisch! Het deeg krijgt door de gemalen amandelen een wat stevigere structuur en de smaak van amandelen in combincatie met een vleugje kaneel is ook erg lekker! En dan natuurlijk de vulling van verse bramen, heerlijk! Het resultaat is een lekker stevig taartje dat toch heel luchtig en smaakvol is en ook nog eens erg goed te snijden. Dit taartje is met stip bij mijn favorieten binnengekomen, door de fantastische smaak en omdat het ook nog eens erg makkelijk te maken is :) Lees verder...


Ingrediënten voor 1 taartje van Ø 20 cm:
- 140 gram (gemalen) amandelen
- 140 gram zelfrijzendbakmeel
- 140 gram suiker
- 140 gram zachte boter
- 2 theelepels kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- scheutje melk
- 250 gram bramen

Bereiden:
1. Maal eventueel de amandelen fijn in een keukenmachine.
2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en klem de rand hieromheen. Vet de rand in met een beetje boter of olie.
3. Kneed de amandelen, boter, suiker, bloem, het ei, 1 theelepel kaneel en een scheutje melk door elkaar. Gebruik hiervoor de deeghaken van de mixer.
4. Verdeel de helft van het deeg over de bodem van de springvorm. Strijk het deeg glad met een de bolle kant van een lepel die je steeds een beetje vochtig maakt met water, dit voorkomt dat het deeg aan de lepel gaat plakken.
5. Verdeel de bramen over het deeg en bedek de bramen daarna met de andere helft van het deeg. Strijk de bovenkant van de taart weer glad met de bolle kant van een lepel.
6. Bak de taart in ca. 60 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden.
7. Laat de taart afkoelen in de springvorm. Bestrooi de taart voor het serveren met een beetje suiker/kaneel mengsel.

Tips:
- Je kan dit taartje eventueel ook met diepvries fruit maken, laat het dan heel goed ontdooien en uitlekken. Het taartje zal er wel iets vochtiger door worden, maar zeker een goed alternatief als je geen verse bosvruchten voor handen hebt.

5 opmerkingen:

  1. Ja, dat taartje maak ik ook al een paar jaar (meestal met aardbeien). Ik leerde het van Klary Koopman, maar het kwam bij de BBC vandaan herinner ik me. Daar gaat er ook kaneel ipv vanille door. Maar het zijn de amandelen die t m doen. Groet.

    http://mrooijer.web-log.nl/mrooijer/2007/05/aardbeientaart.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super lekker is dit taartje! Maar het is niet van de Good Food, maar komt uit het boek 'La dolce vita' Ursula Ferrigno.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me een heerlijk taartje, maar voor eters deze week maak ik eerst weer het 'lieve taartje' met diepvriesvruchten en mascarpone. Heb je deze cheesecake al eens geprobeerd? http://www.smulweb.nl/982928/koken/recept/Original-cheesecake Aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja het 'lieve' taartje hoor bij mij ook zeker tot de favorieten :) Die cheesecake heb ik nog nooit geprobeerd, maar aangezien ik ook heel erg van cheesecake houd ga ik die zeker een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het taartje werd nu een aardbeienvariant, maar *stupid*, was de klopfix vergeten. Dus niet zo'n stevige bovenkant, maar viel evengoed weer in de smaak.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */