vrijdag 6 augustus 2010

Noedels met biefstuk, broccoli en boontjes

Vliegensvlugge noedels

Altijd fijn om een snel gerecht achter de hand te hebben voor de dagen dat je wat minder tijd hebt om eens flink uit te pakken in de keuken. Gelukkig hoeft het eten er niet minder lekker om te worden want dit simpele noedel gerecht is bijzonder smaakvol door het heerlijke sausje dat helemaal in de noedels en het vlees trekt. Het sausje is zo gemaakt, met ingrediënten die je meestal nog wel in voorraad hebt. Een erg lekker gerecht waar je gemakkelijk mee kan variëren. Het sausje gaat ook zeker vaker voorbijkomen hier!



Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram dikke zachte noedels
- 1 stronk broccoli
- 200 gram boontjes
- 1 grote wortel
- 3 bosuitjes
- 400 gram biefstuk
- 1 eetlepel sesamolie

Sausje:
- 4,5 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels oestersaus
- 1,5 eetlepel tomatenketchup
- 1,5 eetlepel witte wijn azijn
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember ter grootte van een duim

Bereiden:
1. Meng alle ingrediënten voor het sausje door elkaar, hak de knoflook fijn en rasp de gember en meng alles goed.
2. Snijdt de broccoli in kleine roosjes, maak de boontjes schoon en snijdt de wortel in plakjes. Kook de groenten 5 minuten.
3. Snijdt de biefstuk in reepjes en bak kort in een beetje hete boter en breng op smaak met peper en zout.
4. Voeg nu de gebakken biefstuk, groenten, noedels en het sausje samen in een grote wok en verhit alles goed.
5. Snijdt de bosuitjes in ringetjes en strooi over de noedels.

Tips:
- Nog sneller ? Gebruik voorgesneden runderreepjes of een zak roerbakgroenten.
- Ook lekker met sugarsnaps, taugé, paprika etc.

Gebaseerd op een recept van BBC GoodFood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */