zondag 13 juni 2010

Google ellende











Daar gingen de bezoekers...


Tot begin deze maand was het feest, elke dag zo rond de 300 bezoeker op de website. Een een groot deel van deze bezoekers kwam altijd via Google binnen. Op de een of andere manier deden we het erg goed bij Google, bij vele zoektermen hadden we een zeer goede Google positie, bijna altijd op de eerste pagina en bij de eerste 3 was ook geen uitzondering..

Totdat het 1 juni werd en we opeens uit de zoekresultaten verdwenen bleken te zijn..
Recepten die voorheen zeker op de eerste pagina met resultaten stonden zijn verdwenen naar de 8e/9e pagina zonder duidelijke reden.

Wel heb ik op de dag dat de ellende begon een bericht geplaatst met 2 foto's die naar andere plaatsen op het web verwezen. Omdat ik voor het betreffende bericht (Halloumi, inmiddels offline gehaald) nog geen zelfgemaakte foto's had. Dus ik de betreffende foto's geplaatst met een bronvermelding erbij en wanneer je op de foto klikte kwam je op de oorspronkelijke website terecht. Nu zou het kunnen dat het daar is mis gegaan, want Google is tegen het plaatsen van 'verborgen links'. Nu ben ik bang dat ze dit als een verborgen link hebben gezien..

De volgende dag meteen mijn eigen foto's geplaatst maar niets veranderde, nog steeds bijna geen bezoekers via Google...

Ik baal hier echt flink van ! Opeens hebben we nog maar 100 bezoekers per dag in plaats van 300 en zijn we erg slecht te vinden via Google..

Ik hoop dat iemand raad heeft ?
Zelf heb ik al er al flink op los gegoogled en kan echt niet vinden wat het zou kunnen zijn...

Wat het denk ik niet is:
- De gehele site is geïndexeerd, dus daar ligt het niet aan
- robot.txt is ook in orde
- Herwaardering aangevraagd bij Google, zonder resultaat
- Betreffende bericht offline gehaald (zit misschien nog wel in cache geheugen ?)
- Page rank is wel gelijk gebleven (3)

Heeft iemand hier ervaring mee of tips ? Ik hoor het heel graag !
Bedankt alvast !

Fris kwarktaartje

Lekker fris door de citroen en sinaasappel!

Heerlijk fris en nog licht ook. Doordat het kwarktaartje gemakt is van magere kwark en minder vette room is dit heerlijke dessert nieteens zo heel verkeerd :) Zeer gemakkelijk van te voren te bereiden, leuk als je bezoek krijgt!

Benodigdheden:
- deegroller
- diepvrieszak
- handmixer of keukenmachine
- spatel




Ingrediënten voor 4-6 personen:
- 125 gram kokosbiscuit
- 20 gram boter
- 1 eetlepel geraspte kokos
- 250 gram magere kwark
- 3 blaadjes gelatine
- 1 citroen
- 1/2 sinaasappel
- 50 gram suiker
- 200 ml Blue Band finesse
- 2 eiwitten
- evt. 1 mandarijn voor garnering

Bereiden:
1. Verkruimel de biscuitjes tot kleine kruimels (niet tot gruis!) Dit gaat gemakkelijk door de koeken in een diepvrieszak te doen en hierover met een deegroller te rollen.
2. Laat de boter in een pannetje smelten. Als de boter gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en roer je doe koekkruimels en de gemalen kokos door de boter.
3. Verdeel de koekkruimels nu over de schaaltjes en druk goed aan.
Zet de schaaltjes in de koelkast zodat de boter weer hard kan worden.
4. Week de gelatine in koud water.
Rasp de schil van de citroen en sinaasappel (houdt een klein beetje achter voor garnering).
5. Ondertussen de kwark, suiker en rasp en sap van de sinaasappel en citroen goed door elkaar roeren.
6. Verwarm 4 eetleps Blue Band finesse in een pannetje, laat de room niet koken. Knijp de geweekte gelatine goed uit en los deze op in de warme room. Giet bij het kwarkmengsel en roer nu ook de overige room door het mengsel.
7. Klop nu de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het kwarkmengsel. Schenk het mengsel in de schaaltjes en zet deze voor minstens 4 uur in de koelkast om goed op te stijven.

Serveer de kwarktaartjes in de schaaltjes met wat rasp van de citroen of sinaasappel en eventueel wat mandarijnpartjes.

dinsdag 8 juni 2010

Lekkerste tomatensaus

Veelzijdig sausje!

Met deze tomatensaus zit je altijd goed! Of je nou
pizza, lasagne of pasta gaat maken. Met deze saus wordt je gerecht zo ie zo een succes! De tomatensaus is bijzonder smaakvol en ook een beetje zoetig door het inkoken. Zo lekker dat een groot deel van deze saus altijd al uit de pan verdwenen is voordat het daadwerkelijke gerecht gemaakt is.

Deze saus is met spatdeksel erg gemakkelijk om te maken. Dan kan je de saus gewoon lekker laten pruttelen. Maak je de saus zonder spatdeksel pas dan erg op voor de hete tomatenspetters. Deze zijn verraderlijk heet en spatten zo een meter hoog! Oplossing: continu roeren en elke afleiding wordt afgestraft met een spetter hete saus. Dus of een spatdeksel gebruiken of goed opletten en 20 minuten braaf blijven roeren, want anders zit echt heel de keuken onder.

Maar zeker de moeite meer dan waard, ook zonder spatdeksel, maar toch denk ik dat ik er maar snel eentje aan ga schaffen! Proeven = geloven en niet meer anders willen :)

Ingrediënten Tomatensaus:

- Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 pakken gezeefde tomaten (van 400 gram)
- 5 sjalotjes
- versgemalen peper en zout
- bosje basilicumblaadjes
- evt. gedroogd chilipepertje










Bereiden Tomaten saus:
1.
Hak de knoflook, sjalotjes en de basilicum fijn.
2. Doe een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en de sjalotjes totdat deze lichtbruin beginnen te worden.
3. Voeg nu de tomaten, basilicum en het verkruimelde chilipepertje toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
4. Laat alles 20 minuten pruttelen onder voortdurend roeren zodat de saus voor 1/4 inkookt. Voeg naar smaak nog wat peper en zou toe.

Tips:
- Voor een wat pittigere tomatensaus verkruimel je een gedroogd chilipepertje door de saus.
- Tomatensaus maken veel werk ? Ik maar zelf vaak een dubbele hoeveelheid en vries de helft van de saus daarna in. werkt erg goed en je hebt altijd heerlijke tomatensaus achter de hand.
- Pas op met het inkoken van de tomatensaus, deze is verraderlijk heet en spat alle kanten op als je niet voortdurend roert. Gebruik bij voorkeur een spatdeksel.

donderdag 3 juni 2010

Gegrilde halloumi met tabouleh salade


















Gebakken kaas met kruidige bulgur salade

Een heerlijk frisse en kruidige tabouleh salade met bulgur met daarbij gegrilde halloumi. De combinatie van de frisse salade met de wat zoutige halloumi vond ik erg geslaagd. Ik kan me voorstellen dat mensen halloumi wat aan de zoute kant vinden om zo los te eten, maar samen met deze salade was het erg lekker en de wat zoute smaak paste er juist erg goed bij !

Weer een heerlijk recept uit de Jamie ap - 20 minute meals. Ondertussen ben ik echt fan, nog geen minder recept ertussen gehad! Voor dit recept wel wat koriander toegevoegd, maar vooral omdat ik dat zo lekker vind in combinatie met couscous of bulgur. Deze salade zou je ook goed met couscous kunnen maken en eventueel nog wat komkommer toe voegen voor een nog frissere variant.


Ingrediënten voor 4 personen:

- 400 gram halloumi (klik voor meer informatie)
- 400 gram bulgur (graansoort)
- 4 bladeren sla of Chinese kool
- 1 bosje verse munt
- 1 bosje verse platte peterselie
- 1 bosje verse koriander
- 6 bosuitjes
- 3 rijpe tomaten
- 50 gram pijnboompitten
- 2 citroenen
- olijfolie
- versgemalen peper en zout

Bereiden:
1. Hak de blaadjes van de koriander, peterselie en munt fijn.
2. Snijdt de bosui in dunne ringetjes en de tomaten in kleine blokjes.
3. Breng in een pan water aan de kook en voeg de bulgur toe als het water kookt. Laat de bulgur 5-10 minuten koken op laag vuur. (afhankelijk van de grootte en soort, proef wanneer de bulgur gaar is).
4. Snijdt ondertussen de halloumi in plakken van ongeveer 1 cm dik en rooster de pijnboompitten.
5. Giet de bulgur af en laat goed uitlekken. Doe de bulgur terug in de pan en roer het citroensap van 1-2 citroenen en een flinke scheut olijfolie erdoor. Laat de bulgur wat afkoelen door regelmatig te roeren.
5. Grill ondertussen de halloumi in een grillpan circa 2 minuten per kant totdat er mooie bruine grillstrepen ontstaan.
6. Roer de de fijngehakte kruiden, tomaat, bosui en pijnboompitten door de halloumi. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verdeel de sla balderen over de borden en schep hier de halloumi op. Leg hier weer de gegrilde halloumi op met eventueel een partje citroen.

Tips:
- De bulgur is ook lekker als koude salade, voor bij de BBQ of picknick !
- Als je de halloumi te zout vind kan je deze voor het bakken weken in lauwwarm water om een deel van het zout verwijderen.

woensdag 2 juni 2010

Halloumi

Kaas om te bakken en te grillen!

Halloumi (Grieks: χαλλούμι, Turks: Hellim)

Halloumi is een Cypriotische kaas. De kaas is vooral bekend door de goede bak en gril eigenschappen. De kaas smelt niet zo snel in de pan en krijgt een mooi bruin korstje.















Uiterlijk/structuur:
De kaas ziet eruit als een witte verse kaas in een blokvorm. Het uiterlijk is te vergelijken met dat van Fetakaas. De structuur van de kaas ligt tussen fetakaas en mozzarella in. De kaas heeft het elastische van mozzarella maar het stevige van fetakaas, maar dan veel minder brokkelig. De kaas is vaak vacuüm verpakt waarbij soms wat munt in de verpakking wordt gedaan. Dit is deels voor de smaak maar werkt ook anti bacterieel.

Ingrediënten:
De kaas wordt traditioneel gemaakt van een mengsel van geiten- en schapenmelk, maar soms ook deels van koeienmelk. Vooral industrieel geproduceerde halloumi bevat meer koeienmelk dan geiten- en schapenmelk. Dit verlaagt de kosten voor het produceren van deze kaas, wat deels wel ten kosten gaat van de specifieke smaak en textuur.

Smaak:
Halloumi is een romige kaas die wat rubberachtig aanvoelt. Ongebakken lijkt de kaas een beetje op taaie fetakaas, maar gebakken of gegrild krijgt de kaas een heerlijk krokant korstje, terwijl hij vanbinnen lekker zacht en iets taai blijft. Halloumi is een stuk minder zout dan fetakaas. Mocht je de kaas alsnog te zou vinden dan kan je de kaas even weken in lauwwarm water om het restant zout eraf te weken.

*De smaak van halloumi hangt sterk samen met de kwaliteit. Net zoals de ene mozzarella totaal niet te vergelijken is met de andere. Zo heeft een mozzarella van 79 cent totaal geen smaak vergeleken met een goede buffel mozzarella van de kaasboer. Dit geldt ook voor halloumi, dus zorg dat je een goede verse halloumi te pakken krijgt :)

Gebruik:
De kaas wordt meestal gebakken of gegrild en kan voor veel verschillende soorten gerechten gebruikt worden, van salade tot broodje pita, van BBQ spies tot in combinatie met watermeloen of varkensvlees. Erg veelzijdig en op internet zijn de lekkerste recepten te vinden!

Waar te koop:
Halloumi is niet zo heel goed verkrijgbaar in Nederland, maar de meeste kans maak je bij een Turkse of Arabische groentewinkel. Ook de betere supermarkt, kaaswinkel en natuurvoedingswinkel heeft het waarschijnlijk in het assortiment. Volgens verschillende bronnen op internet zou halloumi verkrijgbaar moeten zijn bij: C1000, Super de Boer, Jumbo, Makro en soms ook bij Albert Heijn.

Recepten:
Recepten met halloumi volgen nog !
Voor morgen staat gebakken halloumi met bulgar (van de Jamie ap) op de planning :)

Als dit overzicht incompleet of onjuist is dan hoor ik het graag !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */