woensdag 12 mei 2010

Ragu Bolognese

Italiaanse klassieker

Hierbij het recept voor een echte Italiaanse Ragu Bolognese. En dan niet gewoon wat geruld gehakt in tomatensaus, maar echte Bolognese waarbij de saus minimaal 2 uur heeft staan pruttelen en bijzonder smaakvol is geworden. Een echte aanrader!

Ingrediënten voor 4 personen:

- 400 gram pasta (tagliatelle of andere brede pasta)
- 100 gram ontbijtspek/pancetta
- 400 gram rundergehakt
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- potje vleesbouillon
- 200 ml rode wijn
- 400 ml gezeefde tomaten
- 2 takjes salie
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- peper en zout
- olijfolie

Bereiden:
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn, fruit in een beetje olie 10 minuten op laag vuur.
2. Maak de wortel en bleekselderij fijn en bak deze 5 minuten mee met de ui en de knoflook.
3. Snijdt de onbijtspek in dunne reepjes. Zet het vuur hoog en bak het gehakt samen met de ontbijtspek rul. Bak het vlees circa 5 minuten mee.
4. Blus af met de wijn en wacht tot alle bijna wijn verdampt is. Voeg nu ook de bouillon toe (zonder de stukjes vlees), de gezeefde tomaten en de verse kruiden.
5. Laat de saus nu minstens 2 uur pruttelen op laag vuur met het deksel op de pan, vergeet niet af en toe te roeren.
6. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
7. Verwijder de kruidentakjes uit de saus en breng de saus op smaak met peper en zout.
8. Serveer de pasta met de saus en wat versgeraspte Parmezaanse kaas

Tips:
- Bij pasta is het belangrijk om het type pasta af te stemmen op de saus. Wanneer je bolognese eet met spaghettie, dunne slierten, zal de saus en het gehaktmengsel niet goed aan de slierten blijven plakken. Daarom wordt echte bolognese altijd gegeten met een bredere pasta zoals tagliatelle.
- Tips en trucs voor het koken van pasta.

Gebaseerd op een recept uit foodies magazine

1 opmerking:

  1. Ik heb ook een keer een recept gemaakt met de echte bolognese saus; ik geloof vier uur koken (recept van Marcella Hazan) maar echt superlekker!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */